BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide Almanya’da Kıbrıs sorununa ilişkin temaslarda bulundu.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin Almanya’daki temaslarına ilişkin açıklama ise DİSİ Başkanı Averof Neofitu’dan geldiğini yazdı.

Gazete, Eide’yle sürekli iletişim halinde olduğunu belirten Neofitu’ya göre, Eide, Berlin temaslarında Kıbrıs sorununun çözümünün ekonomik boyutu ve gerekli olabilecek destek konusunu ele aldı.

Gazete, bir diğer haberinde ise, Eide’nin Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’le görüştüğünü, bu görüşmesine ilişkin açıklamasını ise sosyal medyadaki hesabından yaptığını yazdı.

Habere göre, Eide açıklamasında, “Kıbrıs sorununda çok kritik bir dönemde Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’i ziyaret ettiğini ve Almanya’nın güçlü desteğinin özellikle önemli olduğunu” ifade etti.

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel ise açıklamasında, ülkesinin çözüm sürecini şiddetle desteklediğini, adanın yeniden birleşmesinin hem müdahil taraflar hem de AB’nin tümü adına büyük bir başarı olacağını ifade etti.

Gabriel, müzakerelerin bugüne kadar hiç görülmemiş şekilde ilerlemiş olmasında Eide’nin payının büyük olduğunu belirtirken, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in müzakerelere yeniden başlama kararı almalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.