İtalya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Andrea Cavallari dün DİSİ Başkanı Averof Neofitu’yla görüşerek, ENI’nin Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki (MEB) taahhütlerini yerine getireceğini yineledi.

Fileleftheros gazetesi, İtalya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Andrea Cavallari’nin dün DİSİ Başkanı Averof Neofitu’yla görüştüğünü ve ENI’nin taahhütlerini yerine getireceğini bir kez daha yinelediğini yazdı.

Cavallari görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, görüşmenin büyük bir kısmında Kıbrıs sorununu ele aldıklarını, ekonomi ve uluslararası konuları da görüştüklerini dile getirdi.

DİSİ Başkanı Neofitu ise, Büyükelçi’nin kendisine, ENI’nin Güney Kıbrıs’ın sözde MEB’indeki taahhütlerini yerine getireceğini yinelediğini belirtti.

Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinin Türkiye’nin sözde “kışkırtmalarının” kalkmasıyla birlikte yeniden başlaması yönündeki arzularını büyükelçiye ilettiğini beliren Neofitu, ekonomi ve İtalya’daki hükümet kurma çalışmalarının da görüşmede gündeme geldiğini vurguladı.