Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “Bir taraf Annan Planı’nı reddetti. İşine geldiğinde bunları reddettik, bunlar olmaz, işine geldiğinde ‘ha’ burasını isterim demek doğru olmaz” sözüyle “müzakereleri torpillediğini” iddia eden sözde “Omorfo Belediye Başkanı” ve Rum siyasi partileri tepki gösterdi.

Simerini’nin haberine göre sözde “Omorfo (Güzelyurt) Belediye Başkanı” Haralambos Pittas ve Rum siyasi partileri, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın açıklamalarını “tahrikkar ve uzlaşmaz” diye niteledi.

Pittas sözde “belediye” ve Güzelyurt kökenliler adına yaptığı açıklamada Akıncı’yı “iki toplum arasındaki diyaloğu torpillemekle, Kıbrıs Rum tarafının sabrını sınamakla” suçladı ve “Bizi, toprağımıza geri dönüş talebimizle karşısında bulacak” dedi.

DİKO, “DİSİ, AKEL ve Başkan Anastaiadisi  özeleştiri yapmak yerine aynı taktiği; sahte devlete Devlet olarak vereceğimiz yetkileri müzakere etmeyi sürdürüyor” iddiasında bulundu.

EDEK Akıncı’nın açıklamasının, Türkiye’nin ve şahsının çözüm arayışlarındaki tavrını gösterdiğini savunurken, Ekologlar ve Çevreciler Hareketi, Cumhurbaşkanı’nın “adil ve sürdürülebilir bir çözümü görüşmeye hazır olmadığını gösterdiğini” iddia etti.

Fileleftheros haberi “Omorfolular Akıncı’ya Karşı” başlığıyla aktardı.