Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu’nun, Barış Harekatı sırasında  22 Temmuz 1974’te Yunanistan’dan havalanan ve iletişimsizlik nedeniyle Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) tarafından vurulan NORATLAS tipi nakliye uçağı ve içerisindeki komandoların bulunması için, 27 Temmuz’da, Yunan Askeri Mezarlığı bölgesinde kazı çalışmalarının başlayacağını teyit ettiği belirtildi.

Alithia gazetesine göre, Baf’taki direnişçilerin anılması etkinliğine katılan ve bunun ardından açıklamalarda bulunan Fotiu, 15 Temmuz ve 20 Temmuz için yapılacak olan etkinliklerin ardından, NORATLAS uçağının tespit edilebilmesi için Yunan Askeri Mezarlığı’nda, 27 Temmuz tarihinde kazı çalışmalarına başlanmasının planlandığını ifade etti.

NORATLAS uçağında, 28 komando ve 4 pilotun bulunduğunu söyleyen Fotiu, bu kişilerin bazılarına ait kemik kalıntılarının ise Lakadamya Askeri Mezarlığı’nda tespit edildiğini belirtti. Fotiu, geride ise büyük bir sayının kaldığını ve bunun için de kazı çalışmalarının başlayacağını kaydetti.