Rum siyasilerin, Yunanistan meselesinde bu ülkeye yönelik destek açıklamalarına devam ettiği belirtildi.

Alithia gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Yunanistan’a yönelik destek açıklamasına yer verdi.

Gazete ayrıca gerek Güney Kıbrıs, gerekse Anastasiadis’in Yunanistan’ın borcunun düzenlenmesinden yana olduğunu belirtti.

Habere göre Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın borcunun sürdürülebilir olması amacıyla koşulların iyileştirilmesi çabasında Yunanistan’a destek belirtti.

Güney Kıbrıs’ın, Yunanistan’ın yanında olacağını da belirten Anastasiadis, Yunanistan’ı Euro içerisine tutacak bir anlaşmanın sağlanması için herkesin tam gücünü sarf etmesi temennisinde bulundu.

Yunanistan’daki referandum sonucunu da değerlendiren Anastasiadis, bu karara sadece kendilerinin değil tüm Avrupa’nın, özellikle Avrupa hükümetlerinin mutlak saygı duyması gerektiğini ifade etti.

DİĞER SİYASİLER

Politis gazetesi, Güney Kıbrıs’taki siyasi partilerin, Yunanistan’daki referandum sonuçlarını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Habere göre Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, Avrupa gidişatının değişikliği ve siyasi kalkınmaya yönelmek için referandum sonuçlarının mesajının dikkate alınması gerektiğini ifade etti.

AKEL Basın Sözcüsü Yorgos Lukaidis yaptığı açıklamada referandum sonucunu tarihi olarak nitelendirdi ve Yunan halkının tarih yazdığını söyledi.

Lukaidis, bir yandan Yunanistan’ın, Yunanistan ve halkına perspektif kazandıracak kararları alması diğer yandan da onurlu bir uzlaşmanın sağlanması gerektiğine dikkati çekti.

KS EDEK Başkanı Marinos Sizopulos ise açıklamasında Rum Hükümeti’ne ve özellikle Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis’e, Yunanistan’ın çabalarını samimiyetle desteklemesi çağrısında bulundu.

Sizopulos ayrıca Yunanistan’ın kendi içerisinde birliğe de gereksinim olduğunu söyledi.

Rum Vatandaşlar İttifakı yaptığı açıklamada Rum Yönetimi’nin Yunanistan’ın yanında yer alması gerektiğini belirtti.

EVRO.KO partisi ise Yunanistan’a destek için Rum Yönetimi’nin inisiyatifler üstlenmesini talep etti.

Simerini gazetesine göre DİSİ Başkanı Averof Neofitu konu hakkında yaptığı açıklamada, Yunanistan ve kurumlar arasında anlaşmanın en kısa zamanda sağlanması temennisinde bulundu.

Neofitu, Yunan halkının kararına da saygı duyulması gerektiğini de belirtti.

ANASTASİADİS BUGÜN BRÜKSEL’E GİDİYOR

Alithia gazetesi Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Yunanistan için Euro Grubu zirve toplantısına katılmak amacıyla bugün sabah Brüksel’e gideceğini yazdı.

ANASTASİADİS’İN LARNAKA GEZİSİ YİNE İPTAL

Öte yandan Politis gazetesi, Yunanistan’daki gelişmeler nedeniyle, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Larnaka’ya bugün yapacağı ziyaretin ikinci kez ertelendiğini yazdı. 

Gazete Anastasiadis’in bugün Brüksel’e gideceğini anımsattı.