İstanbul’da yarın ve öbür gün düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) kararında KKTC’ye “Kıbrıs Türk Devleti” olarak atıfta bulunulması yönünde çaba harcandığı, Rum yönetiminin ise Mısır ve Körfez ülkeleri aracılığıyla bunu engellemeye çalıştığı bildirildi.

Fileleftheros “Türkiye İİT Kararında Sahte Devleti Yükseltme İfadesine Oynuyor… İşgal Lideri Önce Berlin’e Ardından İstanbul’a” başlıklı haberinde Türkiye’nin, İİT toplantısının İstanbul’da yapılacak olmasını KKTC’yi yükseltmek ve siyasi avantaj kazanmak için kullanmakta olduğunu savundu.

Gazete Rum yönetiminin, toplantıyla ilgili çalışmaları yakından takip ettiğini ve Mısır ve Körfez ülkelerinin yardımıyla KKTC’yi siyasi açıdan yükseltme hareketlerini engellemeye çalıştığını yazdı.

Resmi ziyaret için Berlin’de bulunan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da İİT toplantısına katılıp Türkiye’nin davetlisi olarak konuşma yapmasının beklendiğini belirten gazete, Almanya Dışişleri Bakanı’nın davetlisi olarak dün Berlin’e giden Akıncı’nın, bu seyahate KKTC’deki hükümet krizi sürerken çıktığına dikkat çekti.