Geçtiğimiz haftadan bu yana adada bulunan Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankasından yetkililerin, dün, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide; geçtiğimiz Cuma ve Pazartesi günleri ise müzakerecilerle görüştüğü haber verildi.

Fileleftheros gazetesi “Çözümün Maliyetinin Kayda Geçirilmesi” başlıklı haberinde, Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami ile Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis’in, geçtiğimiz Cuma ve Pazartesi günleri, adada temaslarda bulunmakta olan IMF ve Dünya Bankası heyetleriyle bir araya geldiğini yazdı.

Heyetlerin bu görüşmelerde müzakerecilerden “yön verici ilkeleri ve görev tanımlarını aldıklarını” aktaran gazete, heyetlerin çözümün maliyeti ve finans sektörü gibi, çeşitli alanlarda çalışmaya başladığını kaydetti.

IMF ve Dünya Bankasından heyetlerin 10 Aralık’tan bu yana adada bulunduklarını ve temaslarını bugün tamamlayacaklarını yazan gazete, heyetlerin dün de BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile görüştüklerini ifade etti.

Gazete, Eide’nin şahsi twitter hesabından yaptığı açıklamada “görüşmenin koordinasyonla alakalı olduğunu” ifade ettiğini iletti.

MÜZAKERE GRUPLARI DÜN YİNE BİR ARAYA GELDİ

Öte yandan, müzakere gruplarının, dün yeni bir görüşme yaptığını ve mülkiyet konusunu görüşmeyi sürdürdüğünü yazan gazete, “görüşmede üzerinde hem fikir olunan kategorilerin kriterle ilişkilendirilmesi konusunun ele alındığını” ifade etti.

Elindeki bilgilere dayanarak, özlü bir ilerleme yaşanmadığını ve görüşmelerin çeşitli aşamalarda süreceğini yazan gazete, liderlerin Pazar günü gerçekleştirecekleri görüşmede, hedeflenen şeyin bir sonraki görüşmelerin takviminin belirlenmesi olmasına rağmen, görüşmenin, müzakereciler tarafında da ele alınan konular ışığında, mülkiyete de dokunmasının ihtimal dışında olmadığını belirtti.

Gazete,  Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın dün Türkiye Müteahhitler Birliği heyeti ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamaları da aktardı.