Mısırlı Büyükelçi’nin, Güney Kıbrıs ile Mısır’ın, ikili ilişkilerindeki en iyi dönemlerinden birini yaşadığını ve iki ülke arasındaki işbirliğinin bütün alanlarda ilerlemekte olduğunu söylediğini yazan Alithia gazetesi, Kasulidis’in ise nişan takdim töreninde yaptığı konuşmada, Mısır Büyükelçisi’nin, görevi süresi boyunca, iki ülke arasındaki ilişkilerin ileriye götürülmesi için yorulmadan çalıştığını söylediğini aktardı.

Gazeteye göre, iki ülkenin, birçok alanda eşi benzeri görülmemiş bir işbirliği düzeyinde olduklarını dile getiren Kasulidis, ikili ilişkilerin güçlenmesinde, aynı zamanda ortak ilgi alanında bulunan bölgesel ve uluslararası konulardaki işbirliğinde ilerleme kaydedildiğini ifade etti.

Mısırlı Büyükelçi’nin çabalarının, Güney Kıbrıs-Mısır dostluğunun ileriye götürülmesinde belirleyici olduğunu kaydeden Kasulidis, Büyükelçi’nin kişisel müdahalesinin, Yunanistan’la üçlü işbirliği kurulması konusunda özellikle kritik olduğuna da dikkati çekti.

Gazeteye göre Kasulidis, Güney Kıbrıs-Mısır-Yunanistan işbirliğinin, çeşitli alanlarda işbirliği kanalları açtığını, öte yandan Doğu Akdeniz bölgesinde barış, istikrar ve refahı teşvik ettiğini sözlerine ekledi.

Gazete, Mısır Büyükelçisi’nin ay sonunda Kıbrıs’tan ayrılmasının beklendiğini belirtti.