Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in Lüksemburg’da AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüştüğü haber verildi.

Fileleftheros gazetesine göre, bir dizi AB toplantısına katılmak üzere Lüksemburg’da bulunan Kasulidis, dün, Mogherini ile bir araya geldi. Görüşmede Kıbrıs sorunundaki gelişmeler, Mogherini’nin Kıbrıs’a gerçekleştirmeyi planladığı ziyaretin olası tarihi ve Suriye’deki durum ele alındı.

Öte yandan haberde Kasulidis’in dün Suriye’deki durum ve Tunus-AB ilişkilerinin ele alındığı AB Dışişleri Konseyi toplantısına katıldığını aktaran gazete, bugün de ticaretle ilgili AB Dış İlişkiler Konseyi toplantısında hazır bulunacağını belirtti.

“AB’DE TÜRKİYE KRİTERLERİ İÇİN MÜCADELE”

Gazete yukarıdaki başlıkla verdiği bir başka haberinde Kasulidis’in bugün AB Genel İşler Konseyi toplantısına da katılacağını yazdı.

Bilgilere göre Kasulidis toplantıda, Türkiye yol haritası kriterlerinin “Kıbrıs Cumhuriyeti” de dahil AB üye ülkeleri karşısında tam olarak uygulanmasını isteyecek. Bunun yanı sıra Türkiye’nin adli alanda işbirliği yapmasını ve “Kıbrıs Cumhuriyeti” karşısında da geri kabul anlaşmasını uygulamasını isteyecek olan Kasulidis’in, ayrıca Komisyon’un izlediği metodoloji konusunda itirazlarını dile getirmesi bekleniyor.

Haberde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de 20-21 Ekim tarihinde zirve toplantısında Türkiye’nin kriterleri uygulamayı reddetmesi ve Komisyon’un buna tolerans göstermesi konularını gündeme getirmesinin beklendiği de aktarıldı.