Simerini gazetesi, Rum Başkanlık Sarayı İnsani Konular Komiseri Fotis Fotiu başkanlığında, ilgili birim yetkililerinin de katılımıyla gizli bir toplantı gerçekleştirildiğini ve toplantıda, başkalarının kemiklerinin bir başka kayıp ailesine verilmesi konusunun ele alındığını yazdı.

Gazete, Kıbrıs Rum tarafının, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin üçüncü üyesi Paul Arni’den tatmin edici bir açıklama beklediğini belirtirken, toplantıda, bu olayın yaşanmasında kemiklerin gönderildiği antropoloji laboratuarının sorumluluğu olsa da, kemikleri ilk gömü yerinden başka mezarlara taşıdığı iddia edilen Türkiye’nin de sorumlu olduğu iddiasının dile getirildiğini yazdı.

Kemiklerin analiz edildiği antropoloji laboratuarının da olay konusunda kendi savunmasını hazırlamakta olduğunu ve Kayıp Şahıslar Komitesinin bugün basın açıklaması yapmasının beklendiğini belirten gazete, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de durumdan bilgi sahibi olduğunu vurguladı.

Haberde, Türkiye’nin “kemiklerin ilk gömü yerlerinden taşındıktan sonra nereye gömüldüklerini göstermesi ve arşivlerini açması için uluslar arası alanda girişimlerin sürdüğü” de belirtildi.