Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiyadis, KKTC’deki bankaların hemen değerlendirmeye ve stres testine tabi tutulmaları gerektiğini iddia etti.

Alithia ve diğer gazeteler, Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiyadis’in dün DİSİ’nin “İki Toplumlu İşbirliği Sekreterliği” tarafından “Kıbrıs: Ekonominin Sorunları ve Beklentiler” konulu düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, KKTC’deki bankaların hemen denetlenmesi gerektiğini söylediğini yazdılar.

Habere göre Yeorgiyadis, KKTC’de faaliyet gösteren bankaların, Avrupa Merkez Bankası’nın gözetim için gerekli unsurları yerin getirip getirmediklerinin tespiti için bağımsız bir kuruluş tarafından değerlendirmeye ve stres testine tabi tutulmalarının gerektiğini öne sürdü.

Yeorgiyadis, denetleme sonrasında önlem alınması gerektiğinin tespit edilmesi durumunda ise bu önlemlerin en kısa sürede planlanarak alınması gerektiğini ifade etti.

Yeorgiyadis, “Kıbrıs sorununun çözümü durumunda federal, eyalet ve yerel yönetimlerde en başından net mali kuralların uygulanmasının büyük önem taşıdığını” da sözlerine ekledi.