Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastaiadis, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Dünya İnsani Zirvesi kapsamındaki yemeğe katılmak üzere İstanbul’a gitmesini gerekçe göstererek çıkardığı krizden sonra bugün ilk kez, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’yle görüşecek.

Simerini’nin “İstanbul’daki Fiyaskodan Sonraki İlk Eide-Anastasiadis Görüşmesi”  başlıklı haberine göre Eide-Anastasiadis görüşmesi 10.30’da başlayacak. Görüşmede müzakerelerde bundan sonra atılması gereken kritik adımların ele alınması ve yarınki liderler görüşmesinin gündem hazırlığı yapılması bekleniyor. Eide öğle saatlerinde de KKTC’ye gelerek Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile makamında görüşecek.

Cumhurbaşkanı Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Anastasaidis’in yarın Kıbrıslı Türk ve Rum müzakereciler Özdil Nami ve Andreas Mavroyannis olmadan görüşeceklerini, ABD’de bulunan Rum Sözcü Nikos Hrisostomidis’in de katılmayacağını hatırlatan gazete Hrisostomidis’in bugün “Kıbrıs Mücadelesi Dünya Koordinasyon Komitesi” (PSEKA) 32’nci kongresinin açılış bölümüne katılacağını yazdı.