Larnaka limanı çalışanları ile Medserv şirketinin eski çalışanlarının, hükümetin bahse konu şirketlere istedikleri uzatmayı vermesi yönündeki baskılarını artırdıklarını yazan Politis gazetesi, elinde, Limasol limanında bütün şirketlere hizmet verecek ortak ve büyük bir tesis meydana getirilmesi perspektiflerinin zemin kazanmakta olduğuna dair bilgiler olduğunu kaydetti.

Rum Enerji Bayındırlık Bakanı’nın bu konuyu görüşmek için önümüzdeki Pazartesi günü Total, ENI ve Noble Energy şirketlerinin temsilcileriyle bir araya geleceğini kaydeden gazete, Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in dün Total şirketi temsilcileriyle bir araya geldiğini belirtti.

Gazete edindiği bilgilerin Total şirketi yetkililerin Lakkotripis’e, şirketin Larnaka’yı terk etmesi ve sondaj destek hizmetlerinin Limasol’a taşınmasının, kaçınılmaz olarak 11’inci parselde yapılması planlanan sondajda birtakım gecikmelere yol açacağını ilettikleri yönünde olduğunu aktardı.

Gazete, hidrokarbon şirketlerinin, Limasol limanındaki mevcut tesislerin yeterli olmadığı düşüncesinde olduklarını da iletti.

Gazeteler, Larnaka limanı çalışanlarının dün Larnaka Belediye Meclisi’nin kararını protesto etmek düzenledikleri etkinliğe de yer verdiler.