Alithia ve diğer gazeteler, Nuland’ın dün Anastasiadis’le gerçekleştirdiği görüşmede Kıbrıs sorununun yanı sıra birçok konunun da ele alındığını belirterek Nuland ve akabinde Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in açıklamalarına yer verdiler.

Habere göre Nuland görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “ABD’nin rolünün Kıbrıs sorununun çözümü amacıyla devam eden güçlü süreci ve Kıbrıslılar için Kıbrıslılar tarafından bulunacak bir çözümü desteklemek” olduğunu belirtti.

Anastasiadis’le çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiğini ifade eden Nuland, iki liderin barış için gösterdikleri yoğun çabadan cesaret aldıklarını belirtti.

Güney Kıbrıs’la ekonomi ve güvenlik alanlarındaki ikili işbirliklerinin gelişmekte olduğunu ifade eden Nuland, tüm Kıbrıs halkının bundan faydalanacağını görmeyi sabırsızlıkla beklediğini sözlerine ekledi.

Öte yandan Rum Hükümet Sözcüsü Hristodulidis, Nuland ve Anastasiadis’in Kıbrıs sorunu, kayıplar, enerji güvenlik ve Güney Kıbrıs’ın ekonomisinin durumu konularını ele aldıklarını açıkladı.

Gazete, Nuland’ın Akıncı’yla görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamaya da kısaca yer verdi.