Alithia “Yunan Cumhurbaşkanı Çok Yakında Kıbrıs’ta” başlıklı haberinde Anastasiadis’in Pavlopulos’u kutlayarak yeni görevinde başarı dileğini ilettiği telefon görüşmesiyle ilgili yapılan yazılı açıklamada Pavlopulos’un çok yakında Güney Kıbrıs’a gideceğinin belirtildiğini yazdı.

Gazete Pavlopulos’un Güney Kıbrıs’a gideceği tarihle ilgili bilgi vermedi, Anastasiadis’in Pavlopulos’a kutlama mesajını aktardı.

Gazeteye göre Anastasiadis Yunanistan ile Güney Kıbrıs arasında bütün alanlarda mükemmel işbirliği bulunduğuna işaret ederek Pavlopulos’un Cumhurbaşkanlığı mevkiinde olmasının “ortak mücadelelerine önemli katkı yapacağına” işaret etti.

Gazete Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Pavlopulos’la telefon görüşmesi yaparak kutladığını ve Türkiye ile Yunanistan arasındaki iletişim kanallarının açık tutulması gerektiğine vurgu yaparak Pavlopulos’u Türkiye’ye davet ettiğini yazdı.

Fileleftheros haberi “Pavlopulos’a Anastasiadis ve Erdoğan’dan Başarı Dileği... O’nu Lefkoşa ve Ankara’ya Davet Ettiler” başlığıyla okurlarına aktardı.