Kıbrıs sorunu müzakerelerine ilişkin tutanakları ve belgeleri incelemek için geçtiğimiz hafta Rum Başkanlığı’na giden bir parti yetkilisinin, cep telefonuyla, bu belgelerin fotoğrafını çektiği belirtildi.

Alithia gazetesi, Rum Başkanlığı’nda, belgelerin incelendiği odadan sorumlu olan polisin, söz konusu partilinin, cep telefonuyla şüpheli hareketlerde bulunduğunu fark etmesi üzerine, Ulusal Konsey Sekreteri Pantelis Pantelidis’e bilgi verdiğini yazdı.

Ulusal Konsey Sekreteri Pantelidis, bunun üzerine, söz konusu partiliden izahatın yanı sıra cep telefonunu talep ettiğini yazan gazete parti yetkilisinin bu talebin yasal olmadığını belirterek, buna tepki gösterdiğini belirtti.

Gizli belgelerin fotoğrafının çekilmesinin başlı başına bir suç olduğunun, parti yetkilisine söylenmesi üzerine, bu kişinin cebindeki cep telefonunu teslim ettiğini belirten gazete teslim edilen cep telefonunda herhangi bir fotoğrafa rastlanılmadığını, daha sonra parti yetkilisinin, teslim etmediği ikinci bir telefon taşıdığının anlaşıldığını yazdı.

Gazete Ulusal Konsey Sekreteri’nin, müzakerelerin kritik olan bu döneminde gerginlikten kaçınılması amacıyla olayı sürgit yapmadığını belirtti.

Habere göre olay esnasında odada başka bir partinin beş üyesi de bulunuyordu.