Rum Çevreciler ve Ekologlar Hareketi’nin, dükkanlarının önünde “Kıbrıs Cumhuriyeti” bayrağı asan Koray Başdoğrultmacı ve Çinel Hüseyin’i, geçtiğimiz Perşembe günü düzenlenen “anti işgal” etkinliği çerçevesinde onure ettiği belirtildi.

Simerini gazetesi, Güney Lefkoşa’daki “Gazeteciler Evi”nde düzenlenen etkinlik çerçevesinde Rum Çevreciler ve Ekologlar Hareketi Kıbrıs Sorunu Komitesi üyesi Kiriakos Tsimillis’in konuşma yaptığını yazdı.

Habere göre Tsimillis konuşmasında “Koray ve Çinel, çoğu kez yalnız hissettiğiniz (ki bunun için özür diliyoruz)  bu süreçten galip çıktınız, bizim için de kazandınız, size teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.

Tsimillis ayrıca  Koray Başdoğrultmacı ve Çinel Hüseyin’e övgüler yağdırdı.

Koray Başdoğrultmacı ve Çinel Hüseyin de etkinlikte birer konuşma yaptı.

Çinel Hüseyin, konuşmasında “mücadelenin, tüm Kıbrıslıların mücadelesi olduğunu” savundu ve “hep birlikte olursak,  birlikte başaracağız” ifadesini kullandı.

Koray Başdoğrultmacı ise “vatanımız, BM, AB üyesi Kıbrıs Cumhuriyeti’dir, bayrağını destekliyoruz” şeklinde konuştu.

Başdoğrultmacı ayrıca iki kesimli, iki toplumlu federasyona, insan haklarını desteklemediği ve bölünmüşlüğe denk geldiği için, karşı olduğunu da savundu.

Rum Çevreciler ve Ekologlar Hareketi Başkanı Yorgos Perdikis ise etkinlikte yaptığı konuşmada Başdoğrultmacı ve Hüseyin’in “Kıbrıs Cumhuriyeti” bayrağını savunduğunu ileri sürdü.