Bazı Rum siyasi partiler ile Rum İlkokul Öğretmenleri Sendikası’nın (POED), Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın (KTÖS) Atatürk Öğretmen Akademisi’nin kapattırılmasına karşı verdiği mücadeleye destek belirttiği bildirildi.

KKTC’DEKİ İSLAMİ POLİTİKALAR

Fileleftheros gazetesinin haberine göre, AKEL, KKTC’deki İslami politikalar aleyhinde yükselen seslerin acı bir gerçeğe işaret ettiğini iddia etti. Açıklamada, Türkiye’nin zamanı, işgal ve istilanın oldu-bittilerini sağlamlaştırma yolunda kullanmaya çalıştığını ileri sürdü.

AKEL: “TEK YOL ÇÖZÜM”

Habere göre AKEL, Türkiye’nin çözümsüzlük rejimi içerisinde, stratejik planlarını ileri götürdüğünü ve bu politikanın engellenebilmesi için tek yolun, Kıbrıs sorununun çözülmesi olduğunu savundu.

EDEK: “TEPKİ GÖRMEZDEN GELİNEMEZ”

EDEK ise, Rum Hükümeti’ne, Türkiye’nin İslami politikaları karşısında Kıbrıslı Türkler ile Rumların maruz kalacağı “tehlikelerle” ilgili uluslararası alanda bilgilendirme kampanyası başlatma çağrısında bulundu ve Kıbrıslı Türk öğretmenlerin verdiği tepkinin görmezden gelinemeyeceğini kaydetti.

EKOLOGLAR: “ERDOĞAN’IN İŞTAHINI ARTIRIYOR”

Habere göre, Ekologlar da, Kıbrıslı Türklerin Ankara’nın kültürel asimilasyon çabalarına verdiği tepkilere destek belirterek, gerek örgütsel, gerekse kişisel düzeydeki tepkilerin, KKTC’de “kritik bir nüfus payı” bulunduğuna ve bunun da, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “iştahını artırdığını” iddia etti.

POED: "MÜCADELEYE DESTEK"

POED ise KTÖS’ün verdiği mücadeleye destek belirterek, iki sendika arasındaki iyi ilişkilere vurgu yaptı ve Türkiye’nin adanın kuzeyinde kurduğu “yasadışı rejimin” olumsuz etkileri olduğunu savundu.