Rum Yönetimi, silah taşıma ruhsatına sahip şiddet eğilimli insanların suç unsurları tarafından kullanılmasını önlemek maksadıyla şiddet eğiliminde olup askeri veya av tüfeği bulunduran kişiler için uygulanacak kuralların belirleneceği bir memorandum hazırlamak için çalışma başlattı.

Fileleftheros’a göre İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos, Savunma, Çalışma, Adalet ve Sağlık bakanlarının da katıldığı geniş ölçekli toplantının ardından yaptığı açıklamada bunun, üçüncü toplantı olduğunu ve memorandumun tamamlandığını, geriye, muğlak bazı noktaların netleştirilmesinden sonra ateşli silahlarla ilgili yasa tasarısında değişiklik kaldığını açıkladı.

Habere göre daha tamamlanmadan 2 buçuk yıldır uygulanmakta olan memorandum sayesinde önleyici tedbirlerin semeresini verdiğine dikkat çeken ve onbinlerce kişinin silah taşıdığını kaydeden Hasikos, “Sadece 80 bin av tüfeği var. Şiddet eğiliminde olan avcılardan da tüfeklerini aldık” ifadelerini kullandı.

Gazete edindiği bilgilere dayanarak Ocak 2014’te başlayan uygulama çerçevesinde 165 avcının silah taşıma izninin, son üç yıldır da RMMO seferilerinin yüzde 1.2’sinin zimmetli silahlarının geri alındığını haberine ekledi.

Haravgi Rum tarafında silah taşımanın artık kurumsallaşmış yöntem ve prosedürlerle sıkı takibe alınacağını İçişleri Bakanlığı koordinatörlüğünde dün gerçekleştirilen bakanlar (savunma, adalet, sağlık ve çalışma) komitesinin, şiddet eğiliminde ve üçüncü şahıslar açısından tehlikeli kişilere resmi makamlarca yapılacak ve bir memorandum haline getirilecek prosedürleri belirlediklerini yazdı.