Kıbrıslı Rum göçmenlerin “büyük bir bölümünün” KKTC’deki eski taşınmaz mallarını yine Kıbrıslı Rumlara sattıkları iddia edildi.

Haravgi gazetesi, Rum İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre, Kıbrıslı Rum göçmenlerin büyük bir kısmının KKTC’de bulunan eski taşınmazlarını yine Kıbrıslı Rumlara sattıklarını, satışların büyük kısmının birbiriyle akraba olan kişiler arasında gerçekleştiğini yazdı.

Gazete, satışların dönümü 100-200 Euro’dan başlayıp 127 bin Euro’ya kadar çıktığını belirtirken Lefkoşa’nın “Trahona” (Kızılbaş-Kızılay) bölgesinde gerçekleştirilen “onlarca satışın” ise dikkat çekici olduğunu vurguladı.

Bu bölgede tek bir mal sahibinin bir şirkete yaklaşık yarım milyon Euro tutarında taşınmaz satışı yaptığını öne süren gazete, KKTC’de bulunan bir diğer köydeki yaklaşık 14 dönümlük arazinin ise dönümü 30 ila 150 Euro gibi fiyata satıldığına dikkat çekti.

Haberde, Rum hükümetinin, Kıbrıslı Rumların KKTC’deki taşınmazlarını Taşınmaz Mal Komisyonuna devretmelerini önlemek amacıyla Kıbrıslı Rumların birbirleri arasında gerçekleşen satışlarda vergileri kaldırdığı da hatırlatıldı.