Simerini gazetesi, Evresis şirketine yaptırılan ANT1 televizyon kanalından yayınlanan anketin sonuçlarını aktardı.

Ankete göre Hükümetin görevini yapma şeklinin nasıl değerlendirildiği sorusu karşısında katılımcıların yüzde 42,1’i memnuniyet, yüzde 36,2’si hoşnutsuzluklarını dile getirirken; yüzde 18,9’luk bir oran da ne memnuniyet, ne de hoşnutsuzluk belirtti.

Gazete Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in görevini yapma şekli sorgulandığında ise katılımcıların yüzde 44,6’sının memnun olduğunu, yüzde 34,3’ünün hoşnut olmadığını ve yüzde 16,4’ünün ne memnun, ne de hoşnutsuz olduğunu söylediğini aktardı.

Bir yıl içerisinde muhalefete ilişkin hoşnutsuzluğun da arttığını kaydeden gazete, bu yönde katılımcıların sadece yüzde 10,6’sının muhalefete ilişkin memnuniyet belirttiğini, öte yandan yüzde 69,9’unun hoşnutsuzluğunu dile getirdiğini belirtti.

Habere göre Rum Başpiskopos İkinci Hrisostomos’un siyaset ve ekonomik konulara karışması konusundaki düşünceler sorulduğunda, katılımcıların yüzde 59,1 olumsuz, yüzde 31,6’sı da olumlu yanıt verdi.

Vatandaşların ekonomik durumlarına bakılacak olursa, her 10 katılımcıdan 7’sinin (yüzde 71,4) durumlarının bir önceki yıla göre daha kötü olduğunu söylediğini kaydeden gazete, yüzde 18’inin durumlarının aynı kaldığı, yüzde 10,6’sının bu yıl daha iyi olduğunu belirttiğini aktardı.

Katılımcıların yüzde 57,4’ünün önümüzdeki yılın daha kötü olacağı inancı taşıdığını da aktaran gazete, sadece yüzde 16,2’sinin daha iyi olacağı ve yüzde 14,3’ünün aynı seviyede kalacağını düşündüğünü kaydetti.

Öte yandan Anastasiadis’in popülerliğinde önceki yıla göre küçük bir artış kaydedilerek yüzde 65,3 olduğunu yazan gazete, bunun, 2008’den bu yanda Anastasiadis’in sahip olduğu en yüksek popülerlik oranı olduğunu belirtti.

Gazete Anastasiadis’in aksine tüm siyasi parti liderlerinin popülerliklerinde düşüş olduğunu belirtti.