Rusya Başsavcısı Chaika Yuri Yakovlevich’in Güney Kıbrıs’ı ziyaret ettiği haber verildi.

Simerini gazetesi Yakovlevich’in dün Rum Başsavcı Kostas Kliridis ile bir araya geldiğini yazdı.

Habere göre görüşmede özellikle Güney Kıbrıs ile Rusya arasında adli yardımlar ve kaçakların iadesi konuları üzerinde duruldu.

Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Kleridis, Güney Kıbrıs Hukuk Dairesi ile Adalet Bakanlığı’nın Rusya’daki dengi kurumlarla işbirliğinin çok yakın olduğunu vurguladı. Kliridis, çok verimli ve etkili bir görüşme gerçekleştirdiklerini de belirtti.

Yakovlevich ise misafirperverliği ve kurumlar arasındaki verimli işbirliğinden ötürü Kliridis’e teşekkürlerini sundu. Güney Kıbrıs ile Rusya kurumları arasında çok eskilere dayanan, başarılı bir işbirliğinin olduğuna işaret eden Yakovlevich, kurumlar arasındaki ortak işbirliği programının tamamlandığını belirterek, yeni bir programa imza atacakları bilgisini verdi.

Habere göre Kliridis ile Yakovlevich bugün Rum Adalet Bakanlığı’nı ziyaret edecek.

Öte yandan Haravgi gazetesi edindiği bilgilere göre Yakovlevich’in, zimmete para geçirme ve vergi kaçakçılığıyla ilgili uluslararası davalar hakkında bilgiler toplamak üzere Güney Kıbrıs’a gittiğini iddia etti.

Habere göre Yakovlevich, Rum şirketler ve avukatlık bürolarının da karıştığının düşünüldüğü bazı olaylarla ilgili banka hesapları verileri ve denetleme kurumlarından bilgiler istiyor.