Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Almanya’nın Kıbrıs sorununun çözümü sürecini desteklemek için her şeyi yapmaya hazır olduğunu açıkladı.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, bugün adaya gelerek temaslar yapacak olan Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier’ın Rum Haber Ajansı KİPE’ye açıklamada bulunduğunu yazdılar.

Habere göre Steinmeier, ülkesinin Kıbrıs sorununun çözümü sürecine destek vermek istediğini ve bunun için her şeyi yapmaya hazır olduğunu belirterek Almanya ve AB’nin müzakereleri büyük bir ilgiyle takip ettiğini vurguladı.

“UZUN SÜRELİ BÖLÜNMÜŞLÜK TECRÜBESİ”

Kıbrıs’taki temasları sırasında müzakere süreci hakkında bilgi almayı talep edeceğini ifade eden Steinmeier, “Almanya ve Kıbrıs’ın uzun süreli bölünmüşlüğün tecrübesine sahip olduklarını ve Kıbrıs sorununa bulunacak bir çözümün Kıbrıs’ın sınırlarını aşacak mesajlar vereceğine inandığını” belirtti.

Steinmeier, adadaki iki tarafın müzakereleri ciddiye aldıkları bir çözüm istedikleri izlenimine sahip olduğunu” ifade ederek “Bu bize umut veriyor” şeklinde konuştu.

Gazete, Steinmeier’ın bugün Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’le görüşeceğini, akşamüzeri ise KKTC’ye geçerek Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla bir araya geleceğini belirtti.

Steinmeier, akşam ara bölgede onuruna verilecek ve Anastasiadis ile Akıncı’nın da yer alacakları yemeğe de katılacak.

Gazete haberinin devamında ise, Rum Meclisi Başkanı Yannakis Omiru’nun dün Almanya’nın Lefkoşa Büyükelçisi Nikolai von Schoepff’le bir araya geldiğini, görüşmede müzakereler, ekonomi, ikili ilişkiler gibi konularda görüş alış verişinde bulunulduğunu aktardı.