Türkiye’de 15 Temmuz’da gerçekleşen başarısız darbe girişimi ile dün akşam Türkiye’de üç aylığına Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilmesiyle ilgili haberler, bugünkü Rum gazetelerinde geniş yer almaya devam ediyor.

Fileleftheros gazetesi “Erdoğan Yeni Darbeden Korkuyor… Tasfiyeler Devam Ediyor” başlıklı haberinde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, başarısız darbe girişiminin akabinde dün ilk kez Ankara’ya ayak bastığını yazdı.

Erdoğan’ın dün gerçekleştirilen Milli Güvenlik Konseyi (MGK) toplantısına başkanlık ettiğini yazan gazete, başka bir darbenin yakın olduğu korkusu yayılmasından ötürü, Türkiye hükümetinin sert güvenlik önlemleri aldığını kaydetti.

Öte yandan, 50 binden fazla kişinin tutuklandığını, görevinden alındığını veya açığa alındığını yazan gazete, kamu ve özel sektördeki eğitimciler, askerler aynı zamanda devlet memurlarının da hedefte olduğunu ekledi.

Gazete iç sayfalardan haberine “MİT Uyardı… WikiLeaks İle Savaş- Darbeden Sonra bir Buçuk Milyon Bayrak Satıldı” başlıklarıyla da yer verdi.

Politis ise “Olağanüstü Halde Tayyip Paşa- Türkiye’de Bakanlar Kurulu Kararıyla Üç Aylık Alarm- Erdoğan’dan Üçüncü Ülkelerin Müdahalesine Eleştiriler” başlıklarıyla manşetten yayımladığı haberinde, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu ve Milli Güvenlik Konseyi toplantılarının ardından, Erdoğan’ın, Anayasa’nın 120’inci maddesinin faaliyete geçirildiğini açıkladığını yazdı.

Türkiye’de yaşanan gelişmelere oldukça geniş yer veren gazete, Türkiye’nin üç aylığına, olağanüstü hal durumuna girdiğini kaydetti.

Haber gazetede ayrıca şu başlıklarla yer aldı: “Üç Aylık Belirsizlik- Erdoğan’ın Damgasıyla Türkiye Olağanüstü Hal Durumuna Giriyor- Erdoğan Üçüncü Ülkelerden Müdahale Görüyor- Al Jazeera’ya ‘Gülen’i Vermemeleri Büyük Hata Olur’ Dedi- MİT’in Bildiği İddia Ediliyor- Yıldırım da Tehlikedeydi- Darbe Akşamı Ateş Altında Kaldı- 50 Binden Fazla Tasfiye ve Üniversite Görevlilerine Çıkış Yasağı- Erdoğan Pogrom’a (Kıyım/Katliam) Devam Ediyor”.

Haravgi ise “Türkiye Sonsuz Hapis, Olağanüstü Halden Söz Ediliyor” başlıklı haberinde, 60 binden fazla tasfiye olduğunu ve üniversite görevlilerine ülkeden çıkış yasağı getirildiğini yazdı.

Gazete haberinde “MİT Ordu Yönetimini Darbeyle İlgili Uyardı” başlığını da kullandı.

Alithia ise “Türkiye Olağanüstü Hal Durumunda” başlıklı haberinde, Türkiye’de dün üç aylığına olağanüstü hal durumu ilan edildiğini yazdı.

Haberinde “Türkiye’de Kesintisiz Süpürge Operasyonu- Geçtiğimiz Cuma Günü Darbenin Bastırılmasının Akabinde Mahkemeye Çıkarmalar ve Tutuklamalar 60 Bini Geçti” başlıklarını da kullanan gazete, Türkiye’nin “nüfusunu normal rehin şartlarında tutarak sınırlarını kapayan, buna eş zamanlı olarak darbenin failleri ile Tayyip Erdoğan’ın gerçek veya fantastik düşmanlarını çılgınca arayarak hız kesmeden cadı avına devam eden bir ülke görüntüsü sergilemekte olduğu” yorumunu da yaptı.

Gazete, haberinde “İdam Cezası İçin Nedenler Var- Ege’de Türk Komandolara Ait Bilgiler” başlıklarını da kullandı.

Simerini ise “Sultanın Yeni Fermanı- Erdoğan Türkiye’de Üç Aylığına Olağanüstü Hal İlan Etti- Darbeyi Eniştesinden Öğrendi” başlıklarıyla manşete çektiği haberinde, Erdoğan’ın dün, olağanüstü hal kararının, demokrasi ve insan haklarının korunması için alındığını söylediğini iletti.

Gazete, Erdoğan’ın ayrıca, geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen başarısız darbe girişimine üçüncü ülkelerin karışmış olabileceğini söylediğini de aktardı.

Gazete manşet haberinde “Eğer Meclis İdam Cezasını Geçirirse İmzalayacağım- Başarısız Darbe Girişimine Üçüncü Ülkelerin Karıştığı İması- Darbe Girişimi Henüz Bitmiş Olmayabilir, Komplocuların Başka Planları da Olabilir- Dünya Yalnızca Avrupa Birliği Değildir- Tasfiye Yapmıyorum. Fransa’da da Toplu Tutuklamalar Oluyor- Tam Olarak Kaç Kişinin Hükümeti Devirme Girişimine Katıldığı Net Değil- ABD’ye Mesaj: Amerikan Hükümeti’nin Gülen’i Vermeyi Reddetmesi Büyük Hata Olur” başlıklarını da kullandı.