Yunanistan’dan Yeni Demokrasi Başkanı Kiriakos Mitsotakis’in dün Güney Kıbrıs’ta bir dizi temasta bulunduğu belirtildi.

Rum gazeteleri, Yeni Demokrasi Başkanlığı’na seçildikten sonra Yunanistan dışındaki ilk ziyaretini Güney Kıbrıs’a gerçekleştiren Kiriakos Mitsotakis, dün, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve siyasi parti başkanlarıyla ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdiğini yazdılar.

Habere göre Mitsotakis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile yaptığı görüşmede, Türkiye’nin Kıbrıs sorunundaki tutumunu değiştirmesi gerektiğini savundu.

Mitsotakis ayrıca, Yeni Demokrasi partisinin, Anastasiadis’in ve Kıbrıs sorununda adil ve kalıcı bir çözüm bulunması amacıyla tüm halkın çabalarına destek verdiğini ifade etti.

Ekonomi konularına da değinen Mitsotakis, Güney Kıbrıs’ın gelecek aylarda memorandumdan çıkacak olmasından  ve ekonomiyi doğru raya koyan yapısal reformların öneminden de bahsetti.

Fileleftheros gazetesi Yeni Demokrasi Başkanı Kiriakos Mitsotakis’in dün ayrıca, DİSİ Başkan Yardımcısı Leftheris Hristoforu, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, EDEK Başkanı Marinos Sizopulos, EVRO.KO Başkanı Dimitris Şilluris, Rum Çevreciler Hareketi Başkanı Yorgos Perdikis ve Rum Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas’la görüştüğünü yazdı.

Alithia gazetesine göre Yeni Demokrasi Başkanı Kiriakos Mitsotakis, Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru ile de bir araya geldi.

Güney Kıbrıs’a bir günlük ziyaret gerçekleştiren Mitsotakis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorunundaki bu dönemi, çok kritik olarak nitelendirdi.

Anastasiadis ile özlü bir görüşme gerçekleştirdiğini söyleyen Mitsotakis, görüşmede ortak ilgi alanına giren konuları da ele aldıklarını belirtti.

Mitsotakis, mülteci krizi konusunu da ele aldıklarını, Türkiye’nin mülteci konusunda üstlendiği taahhütleri ise yerine getirmediğini savundu.

Mitsotakis, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ile gerçekleştirdiği görüşmede ise, Kiprianu tarafından,   (Kiprianu’nun) İstanbul temaslarının sonuçları hakkında bilgilendirildi.