2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda sporcumuz İbrahim Yavuz’un da formasını giydiği Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Erkek Milli Takımı, A Grubu’ndaki son maçında Kanada’yı 67-46 yendi ve ikinci olarak çeyrek finale yükseldi.

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Rio Olimpik Arena’da yapılan karşılaşmanın ilk periyodunu 14-9 üstün tamamlayan milli takım, devre arasına da 29-24 önde gitti.

İkinci yarıda farkı açan ay-yıldızlılar, üçüncü periyodunu 51-37’lik skor üstünlüğüyle geçtiği maçtan 21 sayı farkla 67-46 galip ayrıldı.

Ülkemizi temsil eden İbrahim Yavuz mücadelede 15 dakika sahada kalırken oyuncumuz karşılaşmayı 6 sayı, 6 ribaunt ve 2 asistle noktaladı.

Bu sonuçla Türkiye, 4 galibiyet, 1 mağlubiyetle tamamladığı A Grubu’nda puanını 9’a çıkararak üçlü averajda lider İspanya’nın ardından ikinci sırayı elde etti.

Milliler çeyrek finalde, B Grubu’nu üçüncü tamamlayan ev sahibi Brezilya ile eşleşti.

Çeyrek final yarın sabah

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı, Rio’da düzenlenen Paralimpik Oyunları’nda çeyrek final maçını yarın sabaha karşı saat 03.00’te ev sahibi Brezilya ile yapacak.

Türkiye’nin Brezilya karşısında vereceği yarı finale çıkma mücadelesi TRT Spor’dan canlı yayınlanacak.

Çeyrek final eşleşmeleri şöyle:

İspanya (A1) – Almanya (B4)

Amerika (B1) – Hollanda (A4)

Türkiye (A2) – Brezilya (B3)

Büyük Britanya (B2) – Avustralya (A3)