Melin DOBRAN

Aslen Tokatlı olan ve Lefkoşa’da yaşayan 76 yaşındaki İhsan Atalay, sevenlerine veda etti. Evli ve 2 evlat sahibi olan Atalay’ın, bir süre önce yüksek tansiyondan dolayı felç geçirdiği öğrenildi. 1974 öncesi Kuzey Kıbrıs’a özel görevle geldiği öğrenilen Atalay, 1968-1970 yılları arasında Baf, Poli ve Erenköy’de tabur komutanlığı yapmıştı. Türk Silahlı Kuvvetleri Subayı olan Atalay’ın cenaze törenine sevenlerinin yanı sıra, GKK adına 1. Piyade Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Siyer de katıldı. Atalay’ın cenazesi, dün İsmail Safa Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından düzenlenen askeri törenle Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verildi. 

Mücahitlerden başsağlığı mesajı

Öte yandan Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği 1968 -71 yılları arasında Kıbrıs Türk Halkının ulusal direnişinde yer alan komutan İhsan Atalay’ın hayatını kaybettiğini duyurdu ve Atalay’ın eşi ve çocuklarına baş sağlığı diledi.
TMT Mücahitler Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ahmet Bey Kod Adı ile anılan Atalay’ın Ateş Bölüğü Boğaz Komutanı, Gazi Baf Sancaktar Yardımcısı, Poli Mücahit Tabur Komutanı ve Erenköy Bölgesinde TMT Mücahit saflarında görev yaptığı ve Dünya Paraşütle atlama şampiyonu olduğu kaydedildi.