Ülkede derin bir şekilde hissedilen ilaç eksikliği, devlet hastanelerinde tedavi gören vatandaşın ilaç ihtiyacını hastane sınırları dışına taşıyor. Hastanedeki eczanede ilacını bulamayan pek çok hasta, ücretini sosyal sigortalardan alacağı umuduyla soluğu eczanelerde alıyor. İlacını cebinden ödeyen vatandaş, geçtiğimiz Ağustos ayından bu yana sigortadan alacağı parayı bekliyor.

STRESE DAYANAMADI, BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ

Konuyla ilgili Sosyal Sigortalar Dairesi’ne ulaşan Kıbrıs Postası'ndan Ertuğrul Şenova, bir yıla aşkın bir süredir müdür ataması bekleyen dairenin Müdür Muavin Vekili Ayşe Alseven ile konuştu.

Alseven, yaklaşık yedi aydır yapılamayan ödemelerin aksama nedenine ilişkin, ilgili mevkide yıllardır iki eczacı ile çalıştıklarını, eczacılardan birinin işten ayrıldığını, bir diğer eczacının ise iş yerinde yaşadığı stres nedeniyle geçtiğimiz aylarda beyin kanaması geçirdiğini ve şuan ilgili mevkide personel bulunmadığını kaydetti.

PERSONELİN DURUMU CİDDİ…

Dairenin büyük bir üzüntü ve çıkmaz içerisine girdiğini ifade eden Alseven, beyin kanaması geçiren personelin durumunun ciddi olduğunu vurguladı. Daha önce pek çok kez personel eksikliğini gidermek adına münhal açtıklarını belirten Alseven, açılan münhallere kimsenin başvuruda bulunmadığını kaydetti.

YENİ MÜNHAL, 27 MART’TA AÇILACAK

İlgili mevkiinin, başka bir memur tarafından yürütülemeyeceğini ve teknik bir olay olduğunu belirten Dairesi Müdür Muavin Vekili, 27 Mart tarihinde yeni bir münhal açılacağını belirterek, yeni gelecek eczacının da sisteme alışmasının uzun süreceğini ifade ederek, sorunun uzayabileceğine işaret etti.

Sorunu çözmek adına ek personel almak istediklerini belirten Alseven, Eczacılık Dairesi’nin dahi kadro eksikliğine sahip olduğunu belirtti.

“SORUN, KOŞULLARDAKİ YETERSİZLİK…”

Müdür Muavin Vekili Alseven, yaşanan sorunun koşullardaki yetersizlikten kaynaklandığını belirterek, yasal süreci aşmaya çalıştıklarını ve münhali beklemeden sorunu çözmeye odaklı projeler geliştirmeye uğraş gösterdiklerini ifade etti.