Önceki gün düzenlenen operasyonla yasadışı terör örgütüne ait müfsit ve propoganda niteliginde yayınlar bulundurmaktan tutuklanan biri polis dört kişi bugün yeniden yargıç huzuruna çıkarıldı.

Yasadışı cemiyete ait müfsit ve propoganda niteliğinde yayınlar bulundurmaktan tutuklanan 4 zanlı tutukluluk sürelerinin 7’şer gün uzatılması talebiyle yeniden Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde, yargıç huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede ifade veren Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli Müfettiş Muavin’i Ömür Dalkıran yapılan operasyonu özetledi.

Yıldırım Köyü’nde zanlı Emine Göbekci’nin kiralık ikametgahının deposunda yasadışı terör örgütü ilan edilen Fethullahcı Terör Örgütü’ne ait, Fetullah Gülen’in yazdığı 40 adet kitap, 34 adet VCD ve 20 adet de FETÖ terör örgütüne ait yayınlar bulunduğunu anımsattı.

Gönüllü ifadesinde yayınları depoya zanlı Abdullah Köse’nin koyduğunu kabul ettiğini söyleyen Dalkıran, Abdullah Köse ve eşi Fadime Köse’nin ikametgahlarında da yapılan aramada benzer yayınlar bulunduğunu ifade etti.

Dalkıran, söz konusu deponun zanlı Tarkan Bay’ın da tasarrufunda olduğunu ve Lefkosa’da bulunan ikametgahında yapılan aramada birtakım yayınlar bulunduğunu dile getirdi.

Bir günlük tutukluluk süresinde yapılan tahkikat hakkında da mahkemeye bilgi veren Dalkıran, zanlı Abdullah Köse ve eşi Fadime Köse’nin evinde yapılan aramada, mermi çekirdeği ve kovan bulunarak emare olarak alındığını anlattı.

Tahkikat çerçevesinde emare olarak alınan laptop, cep telefonları, ajandalar olduğunu da ifade eden Dalkıran, tahkikatın devam ettiğini,emarelerin inceleneceğini, alınacak ifadelerin de olduğunu vurgulayarak, mahkemeden zanlıların tutukluluk sürelerinin 7’şer gün daha uzatılmasını talep etti.

Yargıç Hazal Hacımulla tahkikatın sağlıklı yürütülmesi bakımından zanlıların tutukluluk sürelerinin, 5’er gün daha uzatılmasına emir verdi.