Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, 31 Ekim 2025 tarihinde saat 10.30 sıralarında, M.Z oturma izni almak için Lefkoşa Polis Müdürlüğü Muhaceret Şubesi’ne başvurdu. Evrakların incelenmesi sırasında, zanlının sunduğu 2025 tarihli bekarlık belgesinin, 2024 yılında Türkmenistan Devleti tarafından düzenlenen belgeyle karşılaştırıldığında yazıların ve mührün renkli fotokopi olduğu, formun ise el yazısı ile Türkmen lisanında doldurulduğu tespit edildi.
Polis, belgeyi nereden temin ettiğine ilişkin soruya, zanlının belgeyi halası D.J’nin Türkmenistan’dan gönderdiğini söylediğini aktardı.
Zanlılar sahte evrak düzenleme ve tedavüle sürme suçlarından tutuklanarak haklarında soruşturma başlatıldı.
Polis, alınması gereken ifadeler ve incelenmesi gereken belgeler bulunduğunu belirterek 3 gün tutukluluk talep etti.
Mahkemede olguları değerlendiren Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, her iki zanlının da 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.




