Gamze Baykur

Mağusa’da sirkat suçundan aranan ve sahte TC nüfus cüzdanı ile KKTC’ye giriş yapan zanlı Savaş Boybay dün yeniden mahkemeye çıkarıldı…

Mağusa’da “Laguna Market” isimli işyerine girerek hırsızlık yapan ve sahte TC nüfus cüzdanı ile KKTC’ye giriş yapan zanlı Savaş Boybay, almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Dükkan açma”, “Kasti hasar”, “Sirkat”, “Sahte belgeyi tedavüle sürme”, “Başkasının kimliğine bürünme” ve “Sahte davranışla kayıt temin etme” suçlamalarıyla ilgili olarak dün yeniden mahkemeye çıkarılan zanlı davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 3 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

 KKTC’den ihraç edilmişti…

Meselenin tahkikat memuru Hasan Karagil, zanlı Savaş Boybay’ın 10 Ocak 2015 tarihinde Türkiye’den temin ettiği Murat Dönmez adına düzenlenmiş ve üzerinde kendi resmi bulunan sahte TC nüfus cüzdanını Mağusa Limanında görevli memura ibraz ederek tedavüle sürdüğünü ve sahte davranışla kayıt temin ederek KKTC’ye giriş yaptığını açıkladı. Zanlı Boybay’ın akabinde 12 Şubat tarihinde “Laguna Market” isimli işyerine girerek hırsızlık yaptığını belirten Karagil, zanlının işlemiş olduğu başka bir “Ev açma” ve “Sirkat” suçundan dolayı yargılanarak 1 yıl hapis cezasına mahkum edildiğini ve 2014 yılı Haziran ayında ise KKTC’den ihraç edildiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığı  belirten Karagil, zanlının 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

Tutuklu yargılanacak…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Savaş Boybay’ın davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.