UBP Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif de dilek ve temenniler bölümünde söz alarak, salona giriş ve tertibatta aksaklıklar olduğunu ifade ederek, “Ben, her adayın bir öncekini suçlamak yerine neler yapacağını söylemesini isterdim. Bazı sözlere içimiz burkuldu” dedi.

Kaşif, “salonun boş olması konusunda eleştiriler yapan adayların sevenlerinin de salona gelmediğini” savunarak, burada birbirlerini suçlayarak bir yere varamayacaklarını kaydetti.

Partinin, hukuk düzeninin kendi içinde çalıştırılmasını gerektiğini ifade eden Kaşif, “UBP’nin tüm vekillerinin birbirini daha çok sevmeye, kucaklamaya ihtiyacı var. Böyle olursa taban da bizi daha çok sevecek” diye konuştu.

KURULTAYA YARINKİ SEÇİME KADAR ARA VERİLDİ

Kaşif’in konuşmasının ardından adaylardan Ünal Üstel de yeniden söz almak istedi, ancak Divan Başkanı İlker Edip söz vermedi ve kurultaya yarınki seçime kadar ara verdi.

UBP Kurultayı, yarın yapılacak genel başkan ve parti meclisi seçimiyle tamamlanacak.

Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak kurultayda sandıklar saat 08.00’de açılacak ve 22.00’ye kadar oy kullanılabilecek. Kurultayda genel başkanlık için 7, 70 kişilik parti meclisi için de 140 aday yarışacak.

UBP’nin tarihinde ilk kez 7 kişiyle kurultaya gittiğini ifade eden Kaşif sözlerini, tüm üyelere yaptığı; “sağduyu galip gelsin ve ülkede emanetçi genel başkan kalmasın” çağrısıyla tamamladı.

1446303666.jpg