Duygu Alan

Aslen Adanalı olan Müslüm Özkarşıyakalı, 1975 yılında KKTC’ye göç ederek Taşkent’e yerleşti.

Uzun yıllar Lefkoşa’da hisar üstünde bir kahvehane işleterek ailesinin geçimini sağlayan Müslüm Özkarşıyakalı, üç çocuğunun annesi olan ilk eşinden boşandıktan sonra ikinci kez Rus bir kadın ile dünya evine girdi. Bu evlilikten de bir çocuk sahibi olan Özkarşıyakalı, evliliğinin 16’ncı yılında eşinin panik atak hastası olması ardından da alkole düşmesi sonucu başlayan ailevi sorunlar nedeni ile 3 yıl önce iflas etti.

Ekmek teknesi elden gidince evde dirlik düzen kalmadı, huzur bozuldu. En sonunda eşi, Müslüm Özkarşıyakalı’yı ve o zaman 11 yaşında olan oğlu Alihan’ı da ardında bırakarak Mağusa’ya gitti.

Mağusa’da kendine yeni bir hayat kuran kadın, bir daha ne eşini ne de oğlunu arayıp sormadı.

Evlat acısı da yaşadı

Müslüm Özkarşıyakalı, ilk evliliğinden dünyaya gelen üç çocuğundan en küçüğünü henüz 12 yaşındayken geçirdiği elim bir kaza sonucu toprağa verdi, eşinden boşandıktan sonra diğer iki evladından biri ile de bağları koptu.

Özkarşıyakalı, evladını kaybetmesi, iflas etmesi ve ikinci kez kurduğu yuvasının dağılması derken üst üste birçok acı yaşadı.

Dostları da bırakıp gitti

İşlerinin iyi olduğu dönemde herkesin “Müslüm babası” olan Müslüm Özkarşıyakalı’nın yüzü dost dediklerinden yana da gülmedi.

Müslüm Özkarşıyakalı, iflas ettikten sonra kimseden alacağını tahsil edemedi, canciğer arkadaşları bile selamı sepeti kesti.

Hayatını oğluna adadı

Kötü sonuçlanan evlilikleri ve iflas etmesi ile hem psikolojik olarak yıpranan hem de maddi sıkıntılar yaşayan Müslüm Özkarşıyakalı’yı bunca kötü yaşanmışlığa rağmen ayakta tutan oğlu Alihan oldu.

Üç yıldır oğluna hem analık hem de babalık yapan Özkarşıyakalı, belki her istediğini alamadı, gönlünce yedirip, içirip, gezdiremedi ama elinden geldiği kadar çocuğunun ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı.

1 yıldır elektrikleri kesik

Müslüm Özkarşıyakalı, sosyal yardımdan aldığı aylık 920 TL sosyal yardım maaşı ile bir yandan henüz ortaokul öğrencisi olan oğlunun eğitim masraflarını ve özel ihtiyaçlarını karşılıyor, bir yandan evinin geçimini sağlamaya çalışıyor.

Maddi imkanı olmadığı için evinin birikmiş elektrik borcunu ödeyemeyen Müslüm Özkarşıyakalı, oğlu Alihan ile bir yıldır elektriği olmayan evde yaşıyor.

Müslüm Özkarşıyakalı, cebinde para olduğu günler jenaratör çalıştırıyor, baba-oğul parasız günlerinin gecelerinde ise ya mum yakıyor ya da bir an önce ışığa kavuşmak için erkenden uyuyor.

Kalbinin kapılarını annesine kapattı

Alihan Özkarşıyakalı, üç yıldır babası Müslüm Özkarşıyakalı’nın kendisine hem analık hem de babalık yaptığını belirterek babası hayattayken başka kimseye ihtiyaç duymadığını anlattı.

Ortaokul üçüncü sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Alihan Özkarşıyakalı, “Anneni özledin mi?” sorusuna ise “Babam onun hakkında hiçbir zaman kötü konuşmamasına rağmen ve her zaman ona iyi davranmasına rağmen o babam ile yaşamak istememiş ve ayrılmış olabilir. Ama ben onun çocuğuydum. O beni hiçbir suçum yokken bırakıp gitti. Bir daha da aramadı, sormadı. Beni özlemedi, merak etmedi. Ben de onu özlemedim. Zaten bu saatten sonra da ne arasın ne de sorsun. Bir tek babam bana yeter” diye cevap verdi.