Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, sanatçıların uluslararası kuruluşlarda bir araya gelmelerinin teşvik edilmesine bugünden başlanması gerektiğini belirtti.

Federal çözüm için çaba harcadıklarını ve bu çabanın olumlu bir şekilde çabucak sonuçlandırılmasını umut ettiklerini kaydeden Akıncı, “Hangi dalda olursa olsun sanatçılarımızın, uluslararası kuruluşlarda da bir araya gelmelerini teşvik etmek aslında sadece yarın olacak olan değil; bugünden başlaması gereken bir durumdur” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Akıncı, dün akşam İsmet Vehit Güney Sanat Galeri’sinde KIFSAD Fotoğraf Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta ilk sözü alan KIFSAD Başkanı Tijen Erol Yakup, yeni kurulan bir dernek olmalarına rağmen başarılı çalışmalara imza attıklarını belirtti.

Yakup, sosyal sorumluluk projelerinde de yer alarak, farkındalıkları fotoğraflarla artırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Yakup’un konuşmasının ardından sözü Cyprus Photographic Society Onursal Başkanı ve FIAP Medya İlişkileri Direktörü HonFIAP Nicos Karanikis aldı.

Karanikis, serginin açılışında bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, fotoğrafları sergilenen dernek üyelerini de tebrik ederek başarılar diledi.

1446035078.jpg

AKINCI: “KIBRIS’IN GELECEĞİNİ GÖRDÜM”

Sergide açılışında gerçekleştirdiği konuşmada Cumhurbaşkanı Akıncı, “Bu akşam burada, başka kuruluşlarda pek rastlamadığımız bir durum var. Güney’den bir temsilci, KIFSAD’ın uluslararası bir kuruluşa katılmasını tavsiye ettiğini söyledi. Ben bu akşam Kıbrıs’ın geleceğini gördüm” ifadesine yer verdi.

Federal çözüm için çaba harcadıklarını ve bu çabanın olumlu bir şekilde çabucak sonuçlandırılmasını umut ettiğine dikkat çeken Akıncı, “Hangi dalda olursa olsun sanatçılarımızın, uluslararası kuruluşlarda da bir araya gelmelerini teşvik etmek aslında sadece yarın olacak olan değil; bugünden başlaması gereken bir durumdur” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı bütün etkinliklerde, bu işbirliğinin başarılabilmesi halinde, Kıbrıs sorununun çözümüne çok ciddi katkılarda bulunulabileceğinin altını çizdi.

Fotoğrafçılığın, her anı ölümsüzleştiren hem de mesaj veren bir sanat dalı olduğunu ifade etti.

Akıncı, “Fotoğrafçıların anlattığından herkesin çıkaracağı dersler, alacağı mesajlar ve atması gereken adımlar var. En başta da devlet görevlilerinin diye düşünüyorum. Elbette toplumsal olarak da çıkaracağımız dersler de vardır. 48 sanatçı arkadaşımızı ve derneği kutluyorum. Ümit ederim ki bundan sonraki gelişmeler daha yararlı olur”

Akıncı, Kıbrıs’ın geleceği açısından KIFSAD’ın uluslararası örgüte üyeliğinin pozitif gelişme olacağını kaydetti.

1446035076.jpg

1446035079.jpg

1446035091.jpg