Evrim Kamalı

Türkeli kavşağında Ayşe Hadımcı Candemir, İmge Kozok, Figen Arkın ve Dilek Yılmaz’ın ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle Merkezi Cezaevi’nde 12 aydır hükümsüz tutuklu olarak bulunan Çiğdem Altınfincan dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına başlandı.

Ağır Ceza Mahkemsi heyeti Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay huzurunda başlayan dünkü duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil sanık aleyhine getirilen davaları ispatlamak adına ilk olarak 5 tanık dinletti.

İddia makamının ilk tanığı olay günü kazanın olmasından sonra kamerası ile olay yerine ilk giden ve görüntü alan BRT kameramanı Kemal Yürekli idi. Yürekli olay sonrası daha polis ile ambulansın olay yerine gelmediğini kendisinin evine giderken kazayı görüp durduğunu ve araba da bulunan kamerası ile kayıt aldığını söyledi. Almış olduğu görüntü kayıtlarının mahkemeye emare olarak sunulmasından sonra görüntülem mahkeme salonundaki televizyondan izlendi. Görüntülerin izlenmeye başlandığı esnada Sanık gözyaşlarını tutamayarak hıçkırarak ağlamaya başladı.

Tanık  Yürekli’nin ardından iddia makamının ikinci tanığı  olan yine BRT kameramanı Tarkan Kavaz tanık kürsüsünde yerini aldı. Kavaz’da olay yerinden çekmiş olduğu görüntüleri mahkemeye emare olarak sundu.

İddia makamının üçüncü ve dördüncü tanıkları Polis Genel Müdürlüğüne bağlı Foto Parmak izleri şubesinde görevli polis memurları Çağıl Kaya ve Halil Uyguroğlu ise olay günü ve sonrasında çekmiş oldukları kaza, kaza yeri ve otopsi fotoğraflarını mahkemeye sundular.

İddia makamının beşinci sanığı ise Polis müdürlüğüne bağlı trafik şubesinde görevli polis Ali Kırhan ise olay günü ve sonrasında hazırlamış olduğu kaza mahalli planını ve kaza krokisini mahkemeye emare olarak sundu. Ve kazanın meydana geldiğini ve sonrasında arabaların sürüklendiği ölçüleri teknik olarak mahkemeye aktardı.

Mahkemede tanık olarak dinlenen 5 tanığın ardından iddia makamı adına Kıdemli Savcı Kızılokgil yeni tanıkları hazırlamak maksadı ile mahkemenen yeni bir gün talep etmesi üzerine Başkan Ömer Güran mahkemenin yeni tanıkların hazır olmasını sağlamak bakımından mahkemeyi 29 Ocak saat 11.00’a erteledi.