18 Eylül 2014 tarihinde, saat 11:00’de gerçekleştirilen ziyarette ilk olarak DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) Başkanı ve Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter makamında ziyaret edildi. Ziyaret sırasında konuşan Arter, DAÜ’nün Gazimağusa kenti için önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, Gazimağusa Belediyesi ve üniversitenin uyum içerisinde çalışmasının önemli olduğunu vurguladı. Tütüncü ise iyi bir üniversite ve belediye işbirliğinin kentin katma değerini yükselttiğine değinerek, Gazimağusa’nın gözbebeği olan DAÜ’nün VYK Başkanlığı ve Gazimağusa Belediye Başkanlığı görevinden dolayı Arter’e başarılar diledi.

“DAÜ İnanılmaz Bir Gelişim İçerisinde”

Arter’in ardından DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak’ı makamında ziyaret eden Belediye Başkanı Tütüncü, hem Türkiye Cumhuriyeti’nde hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde önemli bir yere sahip olan DAÜ’yü ziyaret etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Tütüncü, DAÜ’yü ilk kez 1999 yılında ziyaret ettiğini belirterek DAÜ’nün inanılmaz bir gelişim içerisinde olduğunu ve uluslararası bir marka haline geldiğini aktardı. Tütüncü, DAÜ’nün gösterdiği ilerleme ile hem TC’nin hem de dünyanın en çok tercih edilen üniversitelerinin başında geleceğine inandığını da sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Öztoprak ise DAÜ hakkında geniş bilgiler vererek Gazimağusa kenti için DAÜ’nün önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Öztoprak mezunların dünya genelinde önemli pozisyonlarda çalıştığını ve her bir mezunun KKTC’nin tanıtımında önemli rol oynadığına da dikkat çekti.  Söz konusu ziyarette Rektör Danışmanı Prof. Dr. Özay Gürtüğ DAÜ hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Kütüphane ve Fakültelere Hayran Kaldı

Sunumun ardından Tütüncü sırasıyla Kütüphane, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi’ni ziyaret ederek ilgili dekanlardan fakülteler hakkında geniş bilgiler aldı. Üniversitenin sahip olduğu imkanlardan çok etkilendiğini ve kütüphane ile fakültelere hayran kaldığını ifade eden Tütüncü’ye ziyaretleri esnasında KKTC Antalya Temsilcisi Münir Korman ve DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici de eşlik etti. Ziyaret, gerçekleştirilen kampüs turu ve DAÜ VYK ve Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, Tanıtım ve Gelişimden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Nadiri, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Özay Gürtuğ, Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici’nin ve konukların katılımıyla DAÜ Tower Restoran’da düzenlenen öğle yemeğinin ardından sona erdi.