Özlem Çimendal

Dikmen Belediyesi’ne bağlı Akçiçek köyü sakinleri yolların bozukluğu ve toz toprağına isyan etti. Toz toprak, kış aylarında çamurdan kapılarını açamadıklarından yakınan köylüler, yetkililerin yol sorununa bir an önce çözüm üretmesi çağrısında bulundu. 

Dikmen Belediyesi Başkanı Yüksel Çelebi ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada köylünün haklı olduğunu ancak yol yapımını, TC kaynaklarından yapılacak projeler arasına koydukları ve Ekonomik Protokol’ün imzalanmasının gecikmesi sebebiyle yolun asfaltlanmasının da geciktiğini söyledi. Çelebi Akçiçek köyü yolunun en geç Ağustos ayında bitmiş olacağını da umut ettiğini söyledi.

“Hala bekliyoruz”

“1,5 sene oldu yollar bu halde umudu kestik artık başka çözüm aramak zorunda kaldık. Burası cennet bir köy. Ama maalesef kimse ilgilenmiyor. Yazın oldu hala bekliyoruz” şeklinde konuşan köylüler yetkililerin bir an evvel yol sorununa bir çare bulmasını istedi. 

Sağlıklarının da tehdit altında olduğunu söyleyen köy halkı, “Hala daha bekliyoruz. Kapılarımızı açamaz olduk. Bu kadar zor mu bu yolu düzeltmek. Tozun toprağın içinde kaldık. Sağlığımızı tehdit altında” ifadelerini kullandı.

“Elimizden bez, süpürge düşmüyor”

Köyün büyüklerinin ellerinden bez süpürge eksik etmediğini de söyleyen Akçiçek köyü sakinleri,  “Toz toprak evler. Yaşlılara ve çocuklara her zaman öncelik diye söylerler yaşlılarmız ve çocuklar toz topraktan nefes alamıyor. 1 araba geçer her taraf toz toprak kendini bilmez biri ralli yapmaya kalkar, geçtiğinde siz düşünün. O çocuklar yollarda top oynarlar toz toprak içinde” diye isyan ettiler.

3882589.jpg

Ekmek paraları makinistlere gidiyor

Dağdaki şantiyelerden de şikayetçi olduklarını ifade eden köylüler, “Bir buçuk senede ha bu hafta ha bu ay diye söz veren belediyemiz yüzünden toz toprağa maruz kaldık. Arabaları söylemiyorum bile şu ön düzen kalmadı hiç birinde eve iki sokum ekmek götürelim diyoruz, yarısı makinistlere gider. Gelip çekip köy halkını konuşma da yok. Biz kimsenin oyuncağı değiliz yarın gelirsiniz oy isteriz diye. Ayıp birileri lütfen ilgilensinler artık” şeklinde konuştular.

Çelebi: Ekonomik Protokol’e takıldı yapımı gecikti

Dikmen Belediyesi Başkanı Yüksel Çelebi ise konuyla ilgili açıklamasında köylünün haklı olduğunu ancak yol yapımını, TC kaynaklarından yapılacak projeler arasına koydukları ve Ekonomik Protokol’ün imzalanmasının gecikmesi sebebiyle yolun asfaltlanmasının da geciktiğini söyledi. 

Çelebi, “Köylü ne dese haklıdır. İhaleye çıkıyoruz. TC’den alacağımız katkı ışığında projelendirildi Ekonomik Protokol’ün gecikmesi ile birlikte yol yapımı da gecikti” dedi.

“Belediyede bir sıkıntı yok, projeden çıkaramıyoruz”

Dikmen Belediyesi olarak maddi hiçbir sıkıntıları olmadığına da işaret eden Çelebi, tek sorunun yolu TC kaynaklı projeler arasına dahil etmeleri olduğunu ifade etti ve belediyenin öz kaynaklarıyla yapılmış olsaydı  Mayıs’ta yolun bitmiş olacağını da sözlerine ekledi. Çelebi, “Akçiçek köyü yolunu projeye dahil ettik ve protokolün gecikmesi sonucu projemiz de gecikti. Belediye olarak yol için hiçbir maddi sıkıntımız yok, ancak projeye koyduğumuz için çıkaramıyoruz. Nisan mayıstan dökülecekti projeye dahil etmeseydik” şeklinde konuştu. 

3320264.jpg

“Geç kalındı, köylüler haklı”

Akçiçek köylülerinin sorunlarını kendilerinin de yakından gözlemleyip, ilgilendiklerini ifade eden Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, “Biz de sıkıntıları gözlemliyoruz ve haklılar da tozun toprağın içinde kaldılar. Projeye koymasaydık hemen yapabilirdik biz belediye olarak. Projeden çıkaramıyoruz çünkü bütün proje karışacak. Geç kaldığımızın farkındayız. Köylülerimden özür diliyorum. Yerden göğe kadar haklılar” şeklinde konuştu.

“Su boruları döşemesinden sonra, yollar yamalı olsun istemedik”

Ayrıca Akçiçek köyünde su temin projesi kapsamında boruların da döşendiğini ifade eden Çelebi, “Ancak biz yollara yama yapılmasını da istemedik. Su hatlarını da yeniledik. Amacımız doğru, sağlam ve kalıcı bir yol yapmaktır” dedi.   

“Ağustos ayı bitmeden yolumuz asfaltlanacaktır”

Kısa süre içerisinde Akçiçek köyü yollarının asfaltlanacağını da söyleyen Çelebi, “Umut ederim ki ağustos ayı bitmeden yolumuz asfaltlanacaktır” açıklamasında bulundu.