Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, “telekomünikasyon ve elektrik konusunda yeni yaklaşımlarla çağa ayak uydurarak daha temiz ve sürekli hizmet verilmesi gerektiğini” söyledi.

Denktaş, “tehditvari konuşmalar” yerine “uzlaşı ve hoşgörü kültürünün geliştirilmesini” de istedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Denktaş, Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Başkanı Arslan Bıçaklı ve beraberindeki heyetle görüştü.

BIÇAKLI: “KÜÇÜK BİR ADADA ENERJİ, HABERLEŞME VE ULAŞIMI ÖZEL SEKTÖRE TESLİM EDEMEYİZ”

Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı kabulde, Telekomünikasyon Dairesi ve Elektrik Kurumu’nun özelleştirmesi gündeminin yeniden alevlendiğini ve çalışanların bu konuda tedirginlik yaşadıklarına dikkati çekerek, ziyaret amaçlarının da bu sıkıntıları gidermek olduğunu söyledi.

Özelleştirme konusunda duruşlarının net olduğuna da dikkati çeken Bıçaklı, Denktaş’ın da geçmişte özerkleştirmeyle ilgili adımlar atarak CTP ve TDP ile birlikte Meclis’e Özerkleştirme Yasa Tasarısı sunduklarını hatırlattı ve bakanın bugün için özelleştirme konusundaki yaklaşımlarının ne olduğunu sordu.

“Küçük bir adada enerji, haberleşme, ulaşım gibi kurumları özel sektöre teslim edemeyiz” diyen Bıçaklı, böyle bir durumda özel sektörün 10-15 yıl içerisinde hükümetlerin üstünde baskı yaratacağı tehlikesiyle karşı karşıya kalınabileceğine dikkati çekti.

Bıçaklı, bu durumun ayrıca tekelleşme yaratacağına işaret ederek, “Kıbrıslı Türklerin beceriksiz insanlar olmadığını, bir kurumu idare edecek kadar akıllı olduklarını” söyledi.

Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı, “Özelleştirme ile karşı karşıya kalındığı noktada kimse çalışanlardan seyirci kalmasını beklemesin” dedi.

DENKTAŞ: “UZLAŞI VE HOŞGÖRÜ KÜLTÜRÜNÜ YENİDEN KAZANMAK ÖNEMLİ”

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise, tehditvari konuşmalarla bir yere varılamayacağını her fırsatta dile getirdiğini belirterek, uzlaşı ve hoşgörü kültürünü yeniden kazanmanın son derece önemli olduğunu kaydetti. Denktaş, “Böyle konuşarak mutlaka bir çıkış yolu bulunur” dedi.

Denktaş, “Hepimizin niyeti bu ülkenin daha iyi bir hizmet kalitesine ulaşması ise bunun yollarını da birlikte bulmak zorundayız” ifadesini kullandı.

Telekomünikasyon ve elektrik konusunda yeni yaklaşımlarla çağa ayak uydurarak daha temiz ve sürekli hizmetin verilmesinin gerekliliğine değinen Denktaş, “Bu seviyeye ulaşabilmek için birbirimizi anlamalı ve birlikte çalışmalıyız” dedi.