Rana Sarro

Girne Milletvekili Ergün Serdaroğlu, DP-UG’den istifa etmeleri, Ulusal Birlik Partisi’ne geçme olasılığı ve imzaladıkları senet konusunda gazetemize konuştu.

DP-UG’den istifa edeceklerini 14 Kasım Cuma günü açıklayan ve istifalarını 18 Kasım tarihinde sunan vekillerden Ergün Serdaroğlu, UBP’ye geri dönmek istediklerini, konunun gündemde olduğunu belirterek, büyük bir ihtimalle en kısa sürede UBP’ye dönebileceklerini açıkladı.

“Zaten biz UBP’den hiç ayrılmadık” diyen Ergün Serdaroğlu, DP’nin amblemine hiç girmediklerini vurguladı.

PARTİYE GEÇERKEN “TEK ÇATI” DENMİŞTİ

Hâlbuki 26 Mayıs 2013 tarihinde, UBP’den istifa eden muhalif 8 milletvekili, “tek çatı olacağını ve adayların DP-UG adayı olarak seçime gireceğini belirterek, “Tek çatı, tek liste olarak seçime girerek en doğrusunu yapmaya çalışacağız” demişti. Girne Milletvekili Ergün Serdaroğlu, DP-UG’den istifa etmeleri, Ulusal Birlik Partisi’ne geçme olasılığı ve imzaladıkları senet konusunda gazetemizin muhabiri Rana Sarro’nun sorularını yanıtladı.

DETAY: UBP’YE GEÇMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

ERGÜN SERDAROĞLU: “Bu iş esasında netleşmedi ama tabi ki biz UBP’nin içinden çıktık. Şuanda hiçbir şey netleşmese de, biz UBP’ye geri dönmek istiyoruz. Herhalde döneriz diye tahmin ediyoruz. Büyük bir ihtimalle UBP’ye geri döneceğiz.”

DETAY: “UBP’DEN ZATEN HİÇ AYRILMADIK”

ERGÜN SERDAROĞLU: “Zaten bizim UBP’den ayrıldığımız hiç olmadı. Biz DP’ye UG olarak katıldık. DP’nin amblemine girmedik. DP’ye Ulusal Güçler olarak girdik. Yani UBP’nin bir kısmı olarak DP’ye girildi. Dolayısıyla henüz netleşmedi, daha tam kesin kararımızı vermedik ama büyük bir ihtimalle en kısa sürede UBP’ye döneriz diye düşünürüm.”

DETAY: UBP İLE PARTİYE GEÇME KONUSUNU GÖRÜŞTÜNÜZ MÜ?

ERGÜN SERDAROĞLU: “Bu konu gündemdedir. UBP ile temas halindeyiz. Zaten devamlı temas halindeydik. Bilhassa ben ta eskiden beri konuşuyordum.”

DETAY: “TÜM VEKİLLER RAHATSIZ”

ERGÜN SERDAROĞLU: “İmzaladıkları senet konusunda ise, “o senet geçerli olmaz çünkü senet ancak borçlu alacaklı durumunda geçerlidir. O senet esasında DP-Ulusal Güçler olarak imzalatıldı. Ama Serdar Denktaş, bu birleştiriciliği zaten yapamadı. Parti olarak yapamadık. Tam kesin olarak bir toparlanma bir birliktelik yapamadı. Serdar Denktaş hiçbir konuda bize bir şey sormadı. Hiçbir milletvekiline hiçbir konuda bir şey sorulmadı ve 12 milletvekiliydik, 11’i bu konuda rahatsızdı. Tüm sorun zaten ondan kaynaklandı. O birliktelik sağlanamadığı için, paylaşım yapmadığı için rahatsızlık oldu. İmzalatılan senet konusuna ben eğilmedim bilmiyorum, henüz inceletmedim ama Zorlu Töre inceletti ve geçerliliği yok diye biliyorum.”

DETAY: UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu’nun, DP-UG’den istifa eden milletvekillerinin yeniden Ulusal Birlik Partisi’ne geri dönmelerine karşı olduğunu söyledi. Bu konuda ne söyleyeceksiniz? 

ERGÜN SERDAROĞLU: “Bu konu galiba bugün yine konuşuldu. Galiba onlar temkinli mi davranıyorlar nedir bilmiyorum.”