Büyükkonuk Belediyesi’ne ait sosyal tesislerin Red-Ten (Cyprus) Ltd. Şirketi’ne 49 yıllığına kiralanmasına ilişkin sözleşmenin iptal edilmesinin ardından, Büyükkonuk’ta işler kızışıyor. Sözleşme ile ilgili iptal karar önergesini Bakanlar Kurulunun onaylamasından sonra Özok Şirketi, 1 Şubat  Pazar günü Tesislerde piknik düzenlerken, şimdi de ‘Büyükkonuk Sosyal Tesisleri Halkındır ve Halkın Kalacaktır’ adlı sivil bir inisiyatif kuruldu.

“BÖLGEDEN TEK SES”

Büyükkonuk Belediyesi’ne ait sosyal tesislerinin sözleşmesinin iptal edilmesi konusunda, belediyeye ait olan sosyal tesislerin sözleşmeleri iptal edilen Özok’ların, Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu’nun kendi çıkarları uğruna hareket ettiği iddiaları üzerine, bu inisiyatifin kuruluğu belirtildi.

İnisiyatifin kurulma amacının, bölge insanının tek sesle, mücadelesini ortaya koymak olduğu, siyasi bir çıkar olmadığının bir göstergesi olduğu belirtildi.

“KARARIN SİYASİ OLMADIĞININ GÖSTERGESİ”

İnisiyatifin, Büyükkonuk Belediyesi’ne bağlı belde muhtarlarının tümünün, UBP meclis üyeleri haricinde, meclis üyelerinin yüzde 90’ının, eko turizm derneği ve bunun yanında UBP, CTP ve DP örgüt başkanlarının ve eski belediye başkanlarının onay ve katılımıyla oluşturulduğu öğrenildi.  Büyükkonuk Belediyesi’nin, bu inisiyatif içerisinde yer almayacağı da belirtildi.

“BU AKŞAM TOPLANTI YAPILIYOR”

Toplam 30 kişiden oluşan inisiyatifin dün akşam yapılacak toplantıyla sözcüsünün belirleneceği bildirildi.

“5 BELEDİYEDEN ORTAK AÇIKLAMA”

Bu inisiyatifin, Çarşamba akşamı saat 19.00’da Büyükkonuk Sultan Restoran’da geniş çaplı bir toplantı gerçekleştireceği bildirildi. Bazı sivil toplum örgütleri ile halkın bu toplantıya davetli olduğu kaydedildi. Bu toplantıda, İskele İlçesi’nde bulunan 5 belediyenin ortak bir açıklama yapması bekleniyor.