Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ile Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren’in geçtiğimiz günlerde ortak basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladığı; “Okullarda çevre eğitiminin müfredata konması” ile ilgili ilk teknik komite toplantısı Pazartesi yapılacak.

Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, toplantı iki bakanlık bürokratlarının katılımı ile yapılacak.

ÇEVRE KORUMA DAİRESİ’NDEN “ÇEVRE EĞİTİMİ”

Öte yandan Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi tarafından Lefkoşa Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu’nda “Çevremiz” başlığında eğitim verildi.

1450440220.jpg

Dairenin Doğal Hayat Şubesi personeli Sema Karahan ve Katı Atık Şubesi personeli İbrahim Alkan tarafından verilen eğitime Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu’nun 6. sınıf öğrencilerinden yaklaşık 200 kişi katıldı.

Biyolojik çeşitliliğin anlatıldığı ilk bölümde; biyolojik çeşitliliğin faydaları, biyolojik çeşitliliğin azalması ve yok olması, ülkenin biyolojik zenginlikleri ile biyolojik çeşitliliğin korunması için neler yapıldığı konularında bilgiler aktarıldı.

Sonraki bölümde ise, KKTC’deki çevre sorunları konusunda sunum gerçekleştirildi ve öğrencilerin soruları cevaplandı.

Çevre Koruma Dairesi’nin ileriki günlerde okullarda çevre eğitimi çalışmalarına devam edeceği belirtildi.

1450440222.jpg