Ana başlığı, “Neoliberal Söylem ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” olarak belirlenen konferansta, bu temelde çeşitli disiplinlerarası çalışmalar, akademik platformda ifade edilebilme ve tartışılabilme fırsatına sahip olacak.

Konferansta, 120 civarında bildiri sunulacak. Bunun yanısıra alanda dünyaca tanınan ve büyük katkıları olan üç davetli konuşmacı tarafından 3 ayrı panel gerçekleştirilecek. Konferans kapsamında ayrıca Türkiye üniversitelerinden 40 akademisyenin katılacağı, 2012 yılının Nisan ayından beri altı ayda bir düzenlenen “Üniversitelerde Cinsel Taciz ve Cinsel Saldırıya Karşı Neler Yapılabilir?” konulu çalıştayların yedincisine de ev sahipliği yapılacak. 

DAÜ – KAEM Başkanı Doç. Dr. Süheyla Üçışık Erbilen konferansla ilgili olarak yaptığı açıklamada, evrensel bilginin paylaşımı ve gelişmesine katkıda bulunması yanında bu tür konferansların, KKTC’nin akademik ortamlardan başlayarak varlığını uluslararası platformlarda ortaya koyması ve sesini duyurabilmesinin etkin yollarından birini teşkil ettiğini vurguladı. Uluslararası Konferans’ın açılış töreni ise 25 Mart 2015 Çarşamba günü, saat 10:00’da, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yapılacak.