DEV-İŞ, Türkiye’deki Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Birleşik Metal İş’in, 19.  Merkez Genel Kurulu’na katıldı. DEV-İŞ, genel kurulda Başkan Vekili Hasan Felek ve DEV-İŞ’e bağlı Emek-İŞ sendikası başkanı Koral Aşam tarafından temsil edildi.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan kongrede konuşma yapan DEV-İŞ Başkan Vekili Hasan Felek, Birleşik Metal İş’in kongresinde bulunmaktan onu duyduğunu ifade ederek, “Sermayenin değil emeğin, savaşın değil barışın, düşmanlığın değil kardeşliğin, egemen olacağı bir Türkiye ve Dünya için umutla, heyecanla, hep birlikte kavga verelim. Hep birlikte direnelim” dedi.

Felek, Birleşik Metal-İş Sendikası’nın 19. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Uluslararası Hukuk’un, insan haklarının, devletlerin bağımsızlığına ve saygıya  dayalı bir barışın dünya çapında hakim olması için mücadeleyi yükseltmek gerektiğini belirtti.

Felek şöyle devam etti:

“Dünyamızda bu gelişmeler olurken ülkemizde bölünmüşlük durumu devam ediyor. Kıbrıslı emekçiler olarak vurgulamak isteriz ki Kıbrıs adasının yeniden birleşmesi ortak mücadelemizin ana hedeflerindendir. BM’nin ilgili kararlarında belirtildiği şekilde iki toplumun siyasal eşitliğinin, tek egemenliğin, tek vatandaşlığın, tek uluslararası kimliğin olacağı, iki bölgeli, iki toplumlu Birleşik Federal Kıbrıs için mücadeleye istikrarlı bir biçimde devam ediyoruz. Kıbrıslı Türk, Rum, Ermeni, Maronit ve tüm emekçilerin geleceği Federal Birleşik Kıbrıs’tadır.

Kıbrıs’ın Kuzeyinde AKP Hükümetlerinin dayattığı ekonomik ve sosyal politikalar neticesinde, Kıbrıslı Türklerin toplumsal varlığı kimliği, kültürü erozyona uğratılmaktadır. Kıbrıs’ın Güneyinde ise AB Troykası  tarafından dayatılan önlemlerin faturasını biz emekçiler ödüyoruz. Bu açıdan sınıf temelinde verilecek ortak mücadele kaçınılmaz ve zaruri bir gerekliliktir. Bizler Kıbrıslı emekçiler olarak nereden gelirse gelsin dayatmalara boyun eğmeyeceğiz.”