Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Arıcılar Birliği Başkanı Kırata Kasapoğlu ve heyetini kabul ederek, Birliğin faaliyetleri ve istekleri hakkında bilgi aldı.

Görüşmede konuşan Birlik Başkanı Kasapoğlu, Avrupa Birliği (AB) tarafından, sivil toplum örgütlerinin desteklenmesi projesi kapsamında, KKTC’de bal ormanının yaratılması amacıyla bir proje hazırladıklarını söyledi.

Projenin hazırlanmasında, Değirmenlik Çevre Derneği ve Biyologlar Derneği ile ortak bir çalışma yürüttüklerini de dile getiren Kasapoğlu, bu kapsamda, okullarda arıların öneminin bilinmesi amacı ile bir resim yarışması düzenlenmesi için Bakanlığın iznini talep ettiklerini dile getirdi.

DÜRÜST: “DESTEK VERMEKTEN ÇEKİNMEYECEĞİZ”

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, arıcılıkta son yıllarda daha bir profesyonel anlayış ve üretime yönelik çalışmaların başlatıldığını dile getirerek, Arıcılar Birliği’nin bu noktadaki katkılarının çok büyük olduğunu söyledi.

Arıcılığın ülkede bilimsel yapıldığına da dikkati çeken Dürüst, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, arıcılığın önemi noktasında farkındalığın arttırılmasına yönelik yapılacak tüm çalışmalara destek vermekten çekinmeyeceğini, çocukların bal tüketimlerini arttırmaya yönelik de katkı sağlayacaklarını açıkladı.

Bakan Dürüst,  çağdaş üretim teknolojilerinin KKTC’de her sektörde geliştirilmesine imkan verecek projelere destek olmanın gerekliliğini de belirterek, okullarda böylesi bir etkinliğin düzenlenmesi için gerekli hazırlıkların yapılacağını ifade etti.