Kubilay KURÇER 

Ada TV’de Gözde Bekir’in sunduğu Günaydın Ada programına konuk olan Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) eski Genel Sekreteri Kutlay Erk, gündeme dair açıklamalarda ve yeni hükümete ilişkin yorumlarda bulundu. 

“ÜLKEDE HUZUR SAĞLANMALI” 

Hükümetin çalışmalarını desteklemenin gereğine vurgu yapan Kutlay Erk, Kıbrıslı Türkler için başarılı ve barış sürecinde katkılı hükümetin sağlanmasının, parti olarak görev olduğunun altını çizdi. Meselenin, koalisyona ortak parti olan Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile endişelerin olduğunu ifade eden Erk, endişeleri gidermenin tek yolunun hükümetin başarılı olması olduğunu kaydetti. Erk, başarısız olunması halinde “Koalisyon yapmak değer miydi?” sorusunun sorulacağının altını çizerek Kıbrıslı Türkler için doğru olanın yapılması gerektiğine vurgu yaptı. 

Hükümetin başarılı olması halinde ise evhamların boş yere olacağını ifade eden Erk, geçmişte Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) ile komite çalışmalarındaki aksamalardan dolayı kötü sonuçların yaşanmaması gerektiğini vurguladı. CTP-BG olarak ülkede huzurun sağlanmasının ve sosyal anlamda ülkeyi ileri götürmeyi hedeflediklerini belirten Erk, CTP – BG’nin hükümet programı için özelleştirmeye karşı olduğunu dile getirdi. 

Erk, referandumla ilgili yasa çalışmalarının hükümet olarak yapılacağını ifade ederek, UBP’nin referanduma “hayır” diyebilme ihtimali olduğunu da sözlerine ekledi. Erk, Serdar Denktaş’ın Türkiye ile arasındaki ilişkilerin zayıflamasına ilişkin “Ortada kesin bir iddia yoktur fakat Denktaş’ın TC Yardım Heyeti’yle olan sorunlarından dolayı Türkiye’yle ilişkisi soğuk” şeklinde yorumladı. 

“HÜKÜMET OLARAK BAKANLIKLAR DENETLENMELİ” 

Geçmişteki hükümet performansının zayıf olmasının seçimde etkili olduğunu ifade eden Erk, bakanlık dağılımında açıklamalarda bulundu. İcraatta en yoğun bakanlığın İçişleri Bakanlığı olduğunu belirten Erk, en etkili bakanlığın ise Maliye Bakanlığı olduğunu açıkladı. 

Sağlık, Eğitim ve Tarım Bakanlıklarının UBP’nin elinde olduğunu dile getiren Erk, “ekonominin tetikleyicisi” olarak ifade ettiği Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın da UBP’nin elinde olmasına ilişkin “İhalelere usulsüzlük karıştırılabilecek kapsamlar Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndadır. Parti ve hükümet olarak bütün bakanlıkların denetlenmesi gerekir. Lakin hesap sorma sürecinin şu an için yaşanıp yaşanmayacağından emin değilim.” şeklinde yorumladı. 

“KALYONCU KİMSENİN GÖLGESİNDE DEĞİL” 

Kurumların işçileri kurayla seçmesinin ve yapılan istihdamların popülist tavır olduğuna vurgu yapan Erk, sporla ilgili fonların doğru kullanılması gerektiğinin de altını çizdi. Kutlay Erk, Başbakan Ömer Kalyoncu’yla ilgili yapılan “gölge başbakan” yorumuyla ilgili “Sayın Ömer Kalyoncu kimsenin gölgesinde başbakanlık yapacak karakterde değildir. Sayın Talat, kimseye gölge etmek isteyecek kişilikte değildir.” şeklinde konuştu. 

“ÖNEMLİ OLAN TOPLUMUN ÇIKARLARI” 

İç barışın sağlanmasının çözüm sürecine de olumlu yansıyacağını ifade eden Kutlay Erk, “Kendi partimiz içerisindeki iç barışı sağlayarak siyasi mücadeleyi yoldaşça sürdürelim. Bütün mesele, hükümetle parti arasında köprülerin kurulabilmesi ve hükümet olarak toplumun çıkarlarına yoğunlaşarak ülkenin iyi yönetilmesidir” dedi