Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, Lefkoşa’da yarın düzenleyecekleri, “Nitelikli Kamusal Eğitim Yürüyüşü” ile “eğitimde sürekli ve bilinçli olarak kaos yaratan anlayışa dur diyeceklerini” belirtti.

Gökçebel’in yazılı açıklamasına göre, yürüyüş saat 14.30’da sendika önünden başlayacak.

Gökçebel, Milli Eğitim Bakanlığı’na; “eğitimde sürekli ve bilinçli olarak kaos yaratan anlayışa ‘dur’ demek için” düzenlenecek yürüyüşe, tüm öğretmenler, öğrenciler ve velileri de katılmaya çağırdı.

Tahir Gökçebel, ülkede eğitimin tamamen metalaştırılarak egemen sınıfın bir çıkarı ve silahı durumuna dönüştürülmesi noktasına geldiğin öne sürerek, “kamusal eğitimi niteliksizleştirmek için Müdür, Muavin,  Öğretmen, Atelye Şefi, Bölüm Şefi, Hademe, Sekreter gibi temel kadroların ve okul fiziki alt yapılarının eksikliklerinin giderilmediğini” savundu.

Devlet okullarına temizlik giderleri için bile tek kuruşluk bütçe tahsis edilmediğini savunan Gökçebel, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ü eleştirdi ve bazı suçlamalarda bulundu.

Bin 200’e yakın öğrencinin siyasi kararla sınıf geçirildiğini savunan Gökçebel, Bakanlar Kurulu’na yönelik de eleştirilerde bulundu; popülizmle suçladı.