KTÖS yetkilileri Şehit Ertuğrul İlkokulu bahçesinde bu sabah saat 10.00’da basın toplantısı düzenleyerek, grevin gerekçelerini anlattı. Sendika yetkilileri, Milli Eğitim Bakanlığı denetmenlerinin okulda denetim yaparak hazırladığı raporun uygulanmasını ve okulda hak ve adaletin sağlanmasını talep etti.

Sendika okuldaki grevine pazartesi günü de devam edecek ve velilerle birlikte saat 10.00’da basın açıklaması yapacak.

Konuyla ilgili KTÖS Genel Sekreter Vekili ve Eğitim Sekreteri Hikmet Olgaçer, Eğitim Sekreter Yardımcısı Besim Baysal ve Örgütlenme Sekreteri Burak Maviş basına açıklama yaptı.

OLGAÇER: “EĞİTİM BARIŞI VE HUZURU YOK”

KTÖS Genel Sekreter Vekili ve Eğitim Sekreteri Hikmet Olgaçer, ülkede sorunlar yaşandığını, eylem ve grevlerin artarak devam ettiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda denetim yapıp bir rapor hazırladığını belirten Olgaçer, raporun okulda eğitim barışı ve huzuru olmadığını gösterdiğini iddia etti.

Raporun uygulanmasını istediklerini söyleyen Olgaçer, adaletin sağlanması ve eşitsizliğin giderilmesi talebiyle grev yaptıklarını kaydetti. Olgaçer, “‘Çözümsüzlük çözümdür’ deniyor, bunu kabul edemeyiz” dedi

BAYSAL: “SAĞLIKLI BİR EĞİTİM-ÖĞRETİM ORTAMI YARATILAMADI”

KTÖS Eğitim Sekreter Yardımcısı Besim Baysal da basın bildirisini okuyarak, “Okulda sorunlar tüm çabalarımıza rağmen sonuçlandırılıp sağlıklı bir eğitim-öğretim ortamı yaratılamamıştır” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı denetmenlerinin hazırladığı genel denetim raporuna değinen Baysal, raporun; okul yönetiminin okuldaki çalışanlarla ilgili kayıt tutmadığını, ders programlarının adalet ve eşitlikten uzak hazırlandığını, gelir ve gider hesaplarıyla ilgili şaibe yaratacak durumlar olduğunu, okulda sağlıklı bir ders ve öğretim ortamı kalmadığını ortaya koyduğunu iddia etti.

Bakanlığın sorunların giderilmesiyle ilgili herhangi bir adım atmadığını savunan Baysal, “Yapılan oyalama taktiğine grevimizi devam ettirerek cevap veriyor ve sorunların giderilmesi için her türlü görüşmeye açık olduğumuzu yineliyoruz” dedi.

Baysal, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yetkisini “sorunları ortaya koyan öğretmenlerin aleyhine soruşturma açmaya değil”, okuldaki sorunları gidermeye yönelik kullanması ve çocukların daha fazla eğitim kaybı yaşamaması talebinde bulundu.

MAVİŞ: “GREV PAZARTESİ DEVAM EDECEK”

Sendika Örgütlenme Sekreteri Burak Maviş de pazartesi günü 08.00-11.00 saatleri arasında uyarı grevi yapılacağını ve saat 10.00’da da velilerin katılımıyla basın açıklamasında bulunacaklarını belirtti.

ÖZHÜR: “KALİTELİ EĞİTİM İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

Okul öğretmenlerinden Şerif Özhür ise, okulda kronikleşmiş sorunlar yaşandığını, yapılan girişimlerin olumlu sonuç vermediğini söyledi. Kaliteli eğitim için mücadele ettiklerini belirten Özhür, okulda eşit, adaletli bir ders programı uygulanmadığını, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorunların çözümüne yönelik önlem almadığını iddia etti.