Devrim DEMİR  

Lefkoşa Surlariçin’de İdadi Sokak’ta yaşayan mahalle sakinleri bir buçuk aydır aydınlatma lambalarının yanmamasına isyan etti. Yetkililere sorunu defalarca iletmelerine rağmen mahalle sakinleri bir buçuk aydır karanlığa mahkûm edildi.

Sokakta yanmayan aydınlatma direkleri nedeniyle gece olunca karanlığa gömüldüklerini dile getiren mahalleli, “Bir buçuk aydır karanlıktayız.

Sokaklarımızda aydınlatma direkleri yanmıyor. Yetkililere bu sorunu defalarca iletmemize rağmen kimse ilgilenmiyor. Bu kadar ilgisizlik olur mu?” diyerek tepki gösterdi.

Feridun Tatlıyay: Personel arttırsınlar

İdadi Sokak’ta küçük bir restoran çalıştıran Feridun Tatlıyay,  Havadis’e ulaşarak mahalleli adına yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Feridun Tatlıyay, Yenicami Mahallesinde yaşamını sürdürdüğünü ve yaklaşık bir buçuk aydır elektrik direklerinin yanmaması nedeniyle sürekli tehlike yaşadıklarını şöyle ifade etti: “Defalarca Kıb-Tek’i aramamıza rağmen, sıramızı beklememizi bir tek bizim sorunumuz olmadığı şeklinde yanıtlar alıyoruz. Ben her akşam iş yerimi geç kapatıyorum ve eşimle evimize yürüyerek gidiyoruz. Yaşlı insanlarız, yollar hem çok bozuk hem karanlık olduğu için kendimizi koruyamıyoruz.  Hanımım önceki gün su dolu çukura düştü, ayakları zaten sorunlu birde yaralandı. Gece sokaklar karanlık olduğu için yoldan geçen arabalar bizi görmüyor her an ölüm tehlikesi yaşıyoruz. Elektrik Kurumu’nda çalışanları göreve davet ediyoruz, aldıkları parayı hak etsinler.” 

Şemsettin Bayrakçı: Mahalleli olarak tedirginiz

Havadis’e konuşan Şemsettin Bayrakçı ise Kıb-Tek’in ilgisizliğinden yakındı. Gece geç saatlere kadar iş yerinin açık olduğunu ifade eden Bayrakçı, “Kıb-Tek’i defalarca aramamıza rağmen kimsenin uğradığı yok. İşten geç çıktığımız için biz büyük bir sıkıntı yaşıyoruz” şeklinde konuştu.