Emir Ertorun ve Doğuş Özokutan Çiftçioğlu

Bağımsız Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz de, yasanın sadece çıkan bir yasa olarak kalmaması gerektiğine işaret ederek, denetimin şart olduğuna vurgu yaptı. Gündüz, ülkeye uyuşturucunun nasıl geldiğinin ortada olduğunu, bu yüzden denetimin kaçınılmaz olduğunu ifade ederek, bu çerçevede devlete düşen görevin rehabilitasyon merkezlerini bir an önce hayata geçirmesi olduğunu anlattı.

Gündüz, uyuşturucu ile mücadelenin sürekli gündemde tutulmasının da önemli olduğunu, özellikle eğitim alanında denetimlerin çok sıkı yapılması gerektiğini, insanların ülkeye ticaret yapmak için mi okumak için mi geldiğinin tespit edilmesinin önemli olduğunu dile getirdi. Gündüz, yasaya “evet” diyeceğini, katkı koymaya hazır olduğunu söyledi.

ÖZDENEFE

CTP Girne Milletvekili Fazilet Özdenefe de, sosyal hizmetler dairesinin yasa çalışmaları sırasında ellerinden geleni yapacaklarını söylediklerini, Tabipler Birliği ve  hastane yetkililerinin katkı koyduğunu, yasanın aceleye getirilmediğini, tüm paydaşlarla ve mevcut sıkıntıları en aza indirgeyecek şekilde özveriyle çalışılıp hazırlandığını anlattı.

Özdenefe, yasanın Cumhurbaşkanından geri dönmesinin ardından bazı değişikliklerin yasanın özüne dokunmadan yapıldığını, ifadelendirmeler üzerinden değişiklikler yapıldığını belirterek, yasa ile endişelerin normal olduğuna, ancak gençlere fırsat penceresi açılacağına dikkat çekti.

Yasa geçmeyecek olsa da bu alanda çalışmalar yapılmasının kaçınılmaz olduğunu anlatan Özdenefe, yasanın bugün hayata geçmesinin ardından ortaya çıkabilecek sıkıntıların yine Meclis iradesiyle değiştirilebileceğine dikkat çekti.

Yasanın uyuşturucu ile mücadeleye destek olacağını ifade eden Özdenefe, yasanın hayırlı olmasını temenni etti.

SANER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner de, yasanın gerçekten toplumun ciddi bir sorununa çözüm bulmak amacıyla atılan büyük bir adım olduğunu belirterek, yasanın esas amacının herkesin kapısını çalabilecek bir sıkıntının giderilmesi olduğunu kaydetti.

Saner, komite çalışmaları sırasında da tüm paydaşlarla çalışıldığını ifade ederek, yasanın iyi bir başlangıç olduğunu söyledi. Saner, komitede çalıştığını ve şimdi de sosyal hizmetlerin bakanlığına bağlı olduğunu ifade ederek, kurulacak sistemde altyapı yanında teknik ve teknolojik yatırımların önemine işaret etti.