Gürsel Karagözlü

Geçtiğimiz ay Güzelyurt- Akçay yolunda meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden İpek Mısırlı’nın ailesi ve sevenleri dün trafik kazalarını lanetlemek ve İpek Mısırlı’yı anmak için kaza yerinde eylem düzenledi.

8 Temmuz’da Güzelyurt- Akçay yolunda meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden İpek Mısırlı’nın ailesi ve sevenleri ‘ Başka İpekler Ölmesin’ sloganıyla eylem düzenledi.

Akçay yolundaki kaza yerinde düzenlenen eylemde İpek Mısırlı anılarak, trafik kazaları lanetlendi. Eylemde İpek Mısırlı’nın annesi ve babası Sergül- Mahmut Mısırlı, akrabaları, sevenleri ve arkadaşları, ‘’Başka İpekler Ölmesin”, “ Yaşama Hakkımı Lastiklerinle Çiğneme”, “Tek Umudumuz Adaletin Yerini Bulması”, “ Kaza Kaderin Değil. Yol Al Can Alma”, Hayalleri,Umutları Vardı. Hemşire Olacaktı”, “Bizim Işığımız Söndü. Başka Işıklar Sönmesin”, “Melekler Ölümsüzdür” yazılı pankart taşıdılar.

ipek-misirli.jpg

Eylemde konuşan İpek Mısırlı’nın abisi Yaşar Mısırlı, 8 Temmuz’da yaşanan trafik kazasında kardeşi İpek Mısırlı’yı kaybettiklerini ve diğer kardeşi Berk Mısırlı’nın ağır yaralandığını anımsatarak, trafik kazalarının artık son bulmasını diledi. Yolların daha güvenli olmasının önemine vurgu yapan Yaşar Mısırlı, araç kullananların daha dikkatli olmasını istedi. Yaşadıkları acının telafisi olmadığına işaret eden Mısırlı, trafik kazalarına sebebiyet verenlere daha caydırıcı cezalar verilmesini talep etti. Mısırlı, kardeşinin tüm hayallerinin ve umutlarının bir trafik canavarı yüzünden son bulduğunu da ekledi.

Eylemde daha sonra, İpek Mısırlı’nın teyzesi Nurgül Günalp ‘İpeğime’ isimli kendi yazdığı şiiri okudu.

Eylem kaza yerine siyah çelenk bırakılmasıyla son buldu.

ipek1.jpg